İnsanların dünya hayatlarını idame ettirebilmeleri başkalarının katkılarına bağlı olduğu bilinen bir gerçektir. Bu durum aynı zamanda zorunluluk ifade eder. Çünkü toplumsal bir hayat içerisinde sadece insanların değil, bütün canlıların hayatlarını devam...
Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,
Sosyal, siyasî, askerî ve iktisadî hengâmeler bitmez bu ülkede. Biri biter, biri başlar. Hiçbiri de birbirinden bağımsız gelişmez.
Hayatını İslami değer ve ölçülerle yaşamak isteyenlerin ilk başvuru kaynağı hiç şüphesiz Kur’an-ı Kerim’dir. Günlük hayatta yaşadığı sıkıntılara mensup olduğu inanç ve değer dünyası içerisinde cevap arayan Müslüman’ın, kitabını nasıl anlaması gerektiği en önemli meselesidir. Meselelerin birbirine bağlandığı en baş mesele budur.
Bireysel ve toplumsal vakıaların sonuçlarından hareketle yargılara varmak, son/ucu yanlış yere varacak iki yanlış yoldan birinin bizleri doğru yere taşıdığını düşünmekle eş anlamlıdır. Bu türden yargı/ların/ kabullerin üzerine bina edilecek her düşünüş ve ardı sıra gelecek eyleyiş içinde bulunduğumuz çözümsüzlüğü derinleştirir.
İLKA Akademi birinci yıl sonu programını, Zamanın Fâtıma'sı olmaya adanmış yüreklerin tarihe atılmış anısı olarak büyük bir katılım ile gerçekleştirdik.
Kuran'ı Kerim tilâveti ile başlayan programımız açılış konuşması, Türkçe ve Arapça şiirler, Hz.Fâtıma konulu piyes, Arapça ve Türkçe koro, ödül töreni, öğretmenlerimize plaket ve hediye takdimiyle devam etti.
Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi'nden liseli kardeşlerimiz kıymetli hocaları ile birlikte 15-16 Haziran tarihlerinde kültür başkentimiz İstanbul’a bir gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında İstanbul'un kültürel ve tarihi mekanları başta olmak üzere birçok yer ziyaret edildi.
Son yıllarda önemini saymakla bitiremeyeceğimiz aile kurumun maalesef çok yönlü sistematik saldırılara maruz kalmakta, modernist batı yaşam tarzı empoze edilmek suretiyle aile çökertilmekte ve bunun sonucunda boşanmalar gerçekleşmektedir.
Medeniyet Vakfı’nın 2019 senesini “Aile Yılı” ilan etmesinden dolayı bu kararı alan vakıf yetkilisi değerleri hocalarımıza teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum. Bu vesile ile aileye dair birçok hususu araştırmamıza, geliştirmemize, bilgiye ve bilince dönüştürmemize vesile olmuştur.
Arap Baharı’nın etkisiyle Tunus’ta gerçekleşen yönetim değişikliğinden sonra yönetimi değişen ikinci ülke Mısır olmuştur. Mısır halkı tarafından, 1981’den bu yana demir yumrukla Mısır’ı yöneten işbirlikçi Hüsnü Mübarek, 25 Ocak 2011 halk ayaklanmasının ardından 11 Şubat 2011’de istifa etmek zorunda bırakılmıştı.