22-25 Ağustos 2019 tarihlerinde Konya Mevlana Öğretmen Evi'nde Vakfımızın "Öğretmenler ve Mezunlar Buluşması" gerçekleşti. Toplantıya Türkiye'nin farklı illerinden kardeşlerimiz katılım sağladı. Edem Akkoç'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İsa Arı Hocamız açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
İslâm toplumunun kendi yaşantısına, inancına, yüce değerlerine ve izzetini elde etmek için verdiği kavgasına uygun bir eğitim sistemine olan ihtiyacı bugün daha da artmıştır. Özellikle şu anda şiddetin, cinnetin ve şehvetin kurbanı olmuş genç nesillerimizin içinde bulunduğu buhranı, sıkıntıyı görünce değerlerimize uygun eğitim sisteminin önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.
Eğitim; insanı akl-ı selim ve fıtrat-ı selime ters düşmeyen, temiz ve doğru bir gelişimin sürdürülmesi için ortaya koyulan çabadır, diyebiliriz. Vahiy perspektifli eğitim ile insan fıtratı birbirine paralellik gösterir. Eğitim, insandaki fıtrat-ı selimi ortaya çıkarmalıdır. İnsanı yaratılış şerefine uygun söylem ve eylemlerde bulunmaya yönlendirerek kötülüklerden ve çirkinliklerden korumak eğitimin temel hedefidir. İslâm, insanı şerefli olarak kabul eder ve bu izzetin korunması için prensipler koyar. Sınırsız özgürlük yoktur. Onurluca bir yaşam için herkesin riayet etmesi gereken prensipler vardır.
"Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır." (Tirmizî, Zühd 14; İbn-i Mâce, Zühd 3) Öğretmen ya da hoca dediğimiz kişi; bir bilim dalını, bir sanatı, bir tekniği veya belli bir bilgiyi öğretmeyi kendisine meslek edinmiş kimsedir. Bu mesleğe de öğretmenlik denir.