Fıtrat üzere yaşayanlara, insanlığını muhafaza edenlere ve tüm Müslümanlara çağrımdır! - Adaleti koruyunuz. Adalete zulüm bulaştırmayınız. Adil insanların adaletine sahip çıkınız. - Zalimlere meyletmeyiniz. Zulme karşı çıkınız, zalimler içinden...
“Sizin en hayırlınız, Kur’ân-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.” (Buharî, Fedâilu'l-Kur'ân, 21)
Vakfımız her yıl olduğu gibi bu yılda yaz tatilinde çocuklarımızın Kur’an eğitimi, dini bilgiler, itikat, ibadet, ahlak bilgilerini almaları maksadıyla “Yaz Okulları”nı başlatmıştır.
İslâm toplumunun kendi yaşantısına, inancına, yüce değerlerine ve izzetini elde etmek için verdiği kavgasına uygun bir eğitim sistemine olan ihtiyacı bugün daha da artmıştır. Özellikle şu anda şiddetin, cinnetin ve şehvetin kurbanı olmuş genç nesillerimizin içinde bulunduğu buhranı, sıkıntıyı görünce değerlerimize uygun eğitim sisteminin önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.
İslam’ın, hayata hükmetmek yani öngördüğü yapı ve mahiyette bir toplum ortaya çıkartmak, Allah tarafından gönderilmiş olduğu bilinen gerçeklerdendir. Bu yüzden İslam’ın egemen olmadığı toplumlarda, İslam’ın egemenliğini gerçekleştirmek, İslam’ın Müslümanlara yüklediği bir sorumluluktur.
Bizde bütün dürbünler gencin hayatına çevrilmiştir.
Üniversite her şeyden evvel hürriyettir. (Yaşadığım Gibi, Ahmet Hamdi Tanpınar)
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi tüm dürbünler gençlerin üzerinde. Genç diye tanımlayacağımız geniş bir yaş aralığı olsa da, “genç” olarak tanımladığımız kişiler özellikle de üniversite sıralarında okuyan arkadaşlarımızdır. Bundan dolayı izninizle yazıya, tüm gözlerin üzerlerine çevrili olan üniversiteli kardeşlerime selam ve dua göndererek başlamak istiyorum.
Çocuklar Filistinli Kardeşleriyle Buluşuyor.
Medeniyet vakfı İstanbul Şubesi olarak ortaokul öğrencileriyle Filistin'li kardeşlerimizle mektup, şiir ve resimlerimizle buluşup onlara moral oluyoruz.
Gençlik; hazırlık dönemi, hayata katılım sürecinin ilk adımı, donanımı ikmal etme zamanı, geleceğini kurma, inşa etme evresi, insanın kişiliğinin oluşmaya başladığı, dostlukların temelinin atıldığı, meslek seçiminin gündeme geldiği, ilgi alanların yavaş yavaş netleştiği, sosyal çevre seçiminin yapıldığı an olarak anlamak doğru bir anlayıştır.
Medeniyet İslami İlimler Akademisi M. Beşir Eryarsoy Hocamızın Fıkıh Usulü dersi ile başladı. Ders öncesi açılış programında Ebubekir Solmaz, İbrahim Hakkı Toprak ve vakıf başkanımız Ömer Küçükağa programın mahiyetine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi.
Mevcut eğitim sistemi, İslami hedeflerimizi gerçekleştirmek ve medeniyetimizi yeniden inşa ve ihya etmek için yeterli midir, yoksa alternatif programlara ihtiyacımız var mıdır?
Mevcut eğitim sistemi, herkesin malum olduğu üzere, laik bir eğitim sistemidir. Laik eğitimin de İslami eğitim ile çelişkisi laikliğin İslam ile çelişkisi kadardır.
Kendi çağını anlayan, onunla aynı dili konuşan, çağın imkânlarından istifade ederek İslam’ı çağın insanının anladığı şekilde sunabilen bir gençlik. Hem bu çağla iletişim kuracak, onu anlayacak hem de onun azgınlıklarıyla hesaplaşacak bir gençlik.