MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ

medeniyet islami ilimler akademisi 2019 2

Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası hiç şüphesiz eğitilmiş nesillerle mümkündür. İnancına, İslam ilim geleneğine güvenen, çağın tanıyan ve çağın problemlerine İslam’ın çözüm getirdiğini düşünen Müslüman gençler bu davanın taşıyıcısıdırlar.

İslam toplumunun ilahi ve nebevi mesajla sahih ve sağlam bir ilişki kurabilmesinin temel zeminini İslami ilimler oluşturmaktadır. İslami ilimler aynı zamanda Müslümanların yaşantılarının ve düşüncelerinin de çerçevesini çizmektedir. Bu sebeple İslami ilimleri temel düzeyde öğrenmek, bölümü ne olursa olsun Müslüman üniversite öğrencileri için önemli bir gereksinimdir. Medeniyet İslami İlimler Akademisi ile hem çağın ruhunu hem de kendi medeniyetini kavrayacak dirayet ve feraset sahibi gençlerin yetişmesi için bir adım atmak gaye edinilmiştir.

GAYEMİZ NEDİR?

Bu programımızla medeniyet fikrini insanlığa ulaştıracak nitelikli nesiller yetiştirmeyi kendimize gaye ediniyoruz. Gençlerimizin insanı, toplumu ve dünyayı tanıyıp çözümleyebilecek ilmî, fikrî, ahlakî, sosyal ve kültürel yönden birikime sahip olmalarını önemsiyoruz. Bu amaçla katılımcı kardeşlerimize İslami İlimler ve Sosyal Bilimler alanlarında ilmi altyapı vermeyi, eğitim hayatlarının devamı için akademik planlarına destek olmayı hedefliyoruz.

akademi program

Medeniyet İslami İlimler Akademisinin birinci dönemi başlıyor.

Değerli ilim adamı M. Beşir Eryarsoy'un Fıkıh Usulü, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Güder'in Siyaset ve Toplum dersleri ile bizlerle olacağı akademimizin birinci dönemi başlıyor.

Fıkıh Usulü - M.Beşir Eryarsoy
(23, 30 Mart - 6, 13 Nisan 2019 Cumartesi Saat: 14.00-16.00)

Dersler

1. Ders:  İslami İlimler ve Fıkıh Tarihi
2. Ders: Fıkıh Usulü
3. Ders: Fıkıh Kaideleri
4. Ders: Füru’ Fıkıh

Siyaset ve Toplum - Dr. Süleyman Güder
(20, 27 Nisan 2019 Cumartesi Saat: 14.00-16.00)

Dersler

1. Ders: Uluslararası Siyasetin/Sistemin Temel Kavramları/Kurumları
2. Ders: Çağdaş Siyasal Düşünce/Küresel Siyasetin Dinamikleri

*Dersler Medeniyet Vakfı Genel Merkezi'nde gerçekleşecektir, şubelerimize canlı yayın imkanı sağlanacaktır.

* Program sonrasında katılımcılara "Katılım Sertifikası" verilecektir.

* Derslere %80 katılım zornluluğu vardır.

* İletişim: 0212 521 73 01 / 0507 339 76 56 E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Başvuruda bulunmak için tıklayınız.

medeniyet akademi site