• NEDEN AİLE YILI?

Medeniyet Vakfı 2019 senesini “Aile Yılı” ilan etti.  Köklü ve kalıcı değişiklikler, insanın değişmesiyle olur. Bunu kavrayan herkes, her devlet, her medeniyet insana yatırım yapmıştır, yapmaktadır. İnsanın tek tek değişmesi, değiştirilmesi hem...

ANKARA MEDENİYET VAKFI İSTANBUL GEZİSİ

ankara medeniyet üni

Ankara Medeniyet Vakfı bünyesindeki Üniversite Birliği, 1-2 Aralık tarihleri arasında İstanbul’a Kültür ve Tarih Gezisi düzenledi. Tarih şuurunu arttırmayı ve medeniyet ufkunu genişletmeyi amaçlayan gezi kapsamında İstanbul’daki tarihi camiler, müzeler ve mekanlar ziyaret edildi.

Ziyaret edilen mekanların tarihsel önemi, mimari özellikleri ve inşa edildiği dönemdeki zamanın siyasi ve toplumsal ruhu hakkında bilgi edinildi.

Süleymaniye ve Eyüp Sultan Camiilerinde kılınan sabah namazlarıyla başlayan program kapsamında her vakit namazı ayrı bir tarihi camide ayrı bir manevi hava ile eda edildi. Unutulmaya yüz tutmuş İstanbul’un ilk camisi olma özelliği taşıyan Arap Camii ve Fetih sonrası binlerce camiye ilham kaynağı olan, kadim İstanbul kültürünün oluşmasında merkezi noktada sayılabilecek Ayasofya da dahil olmak üzere birçok cami ziyaret edilerek manevi havasından istifade edildi. Osmanlı Devletinin en güçlü olduğu döneminde kullanılan mütevazi Topkapı Sarayı ve dağılma döneminde kullanılan gösterişli Beylerbeyi Sarayı gibi yapılar ziyaret edilerek manevi ve tarihi iklim teneffüs edildi. Bunlarla beraber Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi gezilerek ecdadın bugünkü medeniyetin temellerini atan eserleri gözlemlendi.

Cumartesi akşam Ömer Küçükağa Hoca ile Medeniyet Vakfı Genel Merkezinde gerçekleştirilen sohbette de gençler hocamızla hasbihal etme fırsatı buldu. Kısa bir tanışmanın ardından Ömer Küçükağa Hocamız, vakfımızın faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi. Konuşmasında aile kurumunun önemine değinen hocamız, gençlerin aile ve akraba ilişkilerine önem vermelerine, davetin öncelikle bu insanlara gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kur’an’a ve Sünnet’e bağlılığımızın esas olduğunu, ehl-i sünnetin nasları yorumladığı şekli ile nasları yorumladığımızı, bizimle aynı görüşte olmayan diğer Müslüman kardeşlerimizi kardeş bilip onlara kin tutmamamız gerektiğini, hikmet ve güzel öğütle yapılacak davetin, davetimizin esasını oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca gün içerisinde yaptığımız Buruc Yayınevi ziyareti ise hayatımıza ışık tutan eserler arasında hissedilen misafirperverlik ve gönül zenginliği üniversiteli gençlerin hafızasında önemli bir yer tuttu.

Program kapsamında özel tekne ile düzenlenen Boğaz Turu haricinde Çamlıca Tepesi ve Pierre Loti’ye ziyaretler yapıldı. Bu etkinliklerde kadim şehir İstanbul farklı boyutlarıyla gözlemlenirken; arkadaş ortamının oluşturduğu muhabbet ortamı sayesinde keyifli vakit geçirildi. Program Salacak sahilinde Kız Kulesi manzarasındaki gün batımı eşliğinde ikram ve sohbetle noktalandı.

ankara universite

ankara uni