• ÇOCUK EĞİTİMİNDE İSLAMİ AİLE MODELİ

Modern(!) zamanlardayız. İnatla vahye ve ilâhî değerlere sırt çeviren modern zamanlar. Seküler ve laik değerlerin(!) fütursuzca körpecik dimağlara empoze edildiği, ahlâk ve insanlıktan uzak, çıkarcı, egoist ve postmodern zalimler üreten bir çağda...

UMAD TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

umad toplanti

UMAD Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği 2. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Programa vakfımızın hocalarından UMAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi M. Beşir Eryarsoy da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci’nin açış konuşmasıyla devam etti.

UMAD Yüksek İstişare Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın açış bildirisi sonrasında el-İttihâd el-Âlemî li-Ulemâi’l-Müslimîn’in genel sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği selamlama konuşmasında bulundu.

Programın birinci oturumunda Prof. Dr. Abdulhamit Birışık’ın başkanlığında, Prof. Dr. Faruk Beşer “İslam’ın Temel Naslarının İhtilaf, Fırkalaşma ve Ayrışma Üretme Potansiyeli” başlıklı çerçeve sunumunu gerçekleştirdi. Üyelerin görüşleri ile konu müzakere edildi.

Programın ikinci oturumunda Abdullah Taylan’ın oturum başkanlığında, Müderris Tayyip Elçi “Ümmetin Birliği Çerçevesinde Türkiye’deki Geleneksel Dini Yapılara ve Gruplara Bakış” başlıklı çerçeve sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından üyelerin görüşleri ile konu müzakere edildi.

Genel müzakereler ve alınan kararların ardından program sona erdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi de gerçekleştirildi. Yusuf el-Karadavi'nin yardımcılığı görevini yürüten Faslı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni yeni başkan seçildi.

umad 1

umad 2