• ATALETİMİZİN SEBEPLERİ

Atalet ile âtıl olmak kelimesi aynı kökten gelmekte ve kısaca çalışmamak, hiçbir şey yapmamak, tatil yapmak anlamını taşımaktadır.Atalet bir manada doğru ve sağlıklı bir dinamizmin zıddıdır. Atalet,kişinin yapması gereken bir işi yapma imkânı...

TÜRKÖZÜ'NDE RAMAZAN İFTARI

turkozu iftar
Resul-i Ekrem Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizî, Savm: 82; İbni Mâce, Sıyam: 40)

Peygamber Efendimizin hadisini örnekliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sokak iftarı Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi Türközü Kültür Merkezinin organizesi ile gerçekleşti.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı iftarımız, Müslüman kardeşlerimizin kaynaşmasına vesile olduğu gibi insanlara iyiliği emretme ve kötülükten sakınma vazifesinin de gerçekleştiği bir iftar programı olma özelliğini taşımaktadır.

İnsanlara örnek olma, davette bulunma ve kardeşlik bilincini tekrar canlandırma ümidi ile gerçekleştirdiğimiz iftar programımız Hakverdi Doğru kardeşimizin vakfımızın çalışmaları hakkında bilgi vermesi ile başlamış akabinde Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etmiştir.

Ezan öncesi yapılan dua ve salavatlardan sonra iftar yemeğine geçilmiştir.

İftar sonrası cemaat olarak kılınan akşam namazının ardından Teravihe kadar hasbihal yapılmış ve arkasından Muhammed İmamoğlu hocamızın teravih namazını kıldırması ile son bulmuştur.

Bu organizasyonda emeği geçen kardeşlerimize teşekkür eder, Rabbimizden bu çalışmalarımızı hayır defterlerimize yazmasını dileriz.

turkozu iftar 1

turkozu iftar 2