• HANİ KAMPLAŞMA OLMAYACAKTI!

Bilim-din ilişkisi her zaman farklı yorumlanmıştır. Bilimin alanı ile dinin alanı nerede başlar nerede biter veya din ile bilim yekdiğerine zıt mıdır? Deneysel ve teknik bilimlerde, ölçülemeyen şeylere çok itibar edilmez. Doğa bilimciler,...

TERÖR MAĞDURU ANNELERE KULAK VERELİM

diyarbakir anneler

Son günlerde terör örgütü uzantılarının teşviki ve yardımıyla çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki eylemlerine şahit olmaktayız. Yıllardır çocuklarının üzerine titreyerek büyüten ailelerin, terör örgütünün uzantılarına karşı "Evladımı geri istiyorum" diyerek gösterdikleri bu eylem, gün geçtikçe büyümekte ve Türkiye gündemindeki yerini korumaya devam etmektedir.

Annelerin bu cesur duruşu kadın haklarından her fırsatta dem vuran ancak söz konusu terör mağduru anneler olunca susanların gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bu haklı eylem çabası aynı zamanda sözde “barış bildirisine imza atan ancak eli kalem tutması gereken gençlerin silah tutmaya zorlanmasına ses çıkarmayan akademisyenlerin de ibretlik durumunu ortaya çıkarmıştır.

Medeniyet Vakfı olarak, yıllardır süren ve hepimizin ortak acısı haline gelen teröre karşı annelerimizin başlattığı bu çığlığın herkes tarafından duyulması ve ilgililer tarafından gereken tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyoruz. Halktan aldığı oyları hizmet için değil halkın çocuklarını dağa götürme siyasetine dönüştürenler kaybedecektir. Sadece güvenlik tedbirleri ile de bu meselenin halledilemeyeceği açıktır. Bu toprakların çocukları sonu gelmez bu çatışmalarda ölmesin diyerek Diyarbakır'da başlayan bu haklı mücadeleyi destekliyoruz.

MEDENİYET VAKFI

diyarbakir anneler hdp binasi