• MEDENİYET BÜLTENİ'NİN 58. SAYISI ÇIKTI

Türkiye'nin son yüzyılına damgasını vurmuş çok önemli bir İslâm şairini, Üstat Sezai Karakoç'u, geçtiğimiz kasım ayında ahirete uğurladık. Koca bir nesle kol kanat geren ulu çınar, sessiz sedasız ayrıldı aramızdan. Seksen sekiz yıllık ömrüne nice...

MÜSLÜMANLARIN İSTİKAMET ARAYIŞI

vahdettin ışık müslümanların istikamet arayisi banner

Medeniyet İslami İlimler Akademisi Devam Ediyor.

Dr. Vahdettin Işık Hocamızın sunumuyla gerçekleşecek "Müslümanların İstikamet Arayışı" konulu programı 27 Kasım 2021 Cumartesi saat 21.00'da Medeniyet Vakfı Youtube kanalından canlı yayınla izleyebilir, soru ve yorumlarınızla katkı sunabilirsiniz.

Ayrıca Medeniyet Vakfı instagram hesabından bu gönderiyi beğenin, üç arkadaşınızı etiketleyin ve youtube sayfamıza abone olun Dr. Vahdettin Işık Hocamızın imzalı “Türk Düşüncesinde İstikamet Arayışı” kitabını kazanacak beş kişiden biri siz olun.

Dr. Vahdettin Işık Kimdir?

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını aynı üniversitede “II. Meşrutiyet’te ve Günümüzde Kültürel Yabancılaşma” teziyle yaptı. “II. Meşrutiyet Dönemi Türk Düşüncesinde Doğu-Batı Tartışmaları: İctihad ve Sırat-ı Müstakim Dergileri Örneği” başlıklı teziyle doktora çalışmasını tamamlayan Işık, “Modernleşme Dönemi Türk Siyaset ve Düşüncesi”, “Eğitimin Felsefi ve Kurumsal Dönüşümü”, “Çağdaş İslam Düşüncesi’nin Meseleleri”, “Said Halim Paşa ve Dönemi”, “İslamcılık: Tarih ve Zihniyet” gibi konularda çok sayıda yayın yaptı.

Yüzyılın İslamcı mirasının en önemli mecralarından birini oluşturan dergileri dijital bir platformda toplamayı da içeren 1908’den 2008’e İslamcı Dergiler Projesi’ne danışman olarak katkı sağladı. Şair ve Düşünür Sezai Karakoç, Vefatının 75. Yılında Mehmed Akif, 1960-1980 İslamcı Dergiler: Çeşitlenme ve Toparlanma, Son Dönem Osmanlı Suriyesi'nde Islahat Hareketleri, kitaplarının editörü olan Işık’ın; ‘‘Kültürel Yabancılaşma (II. Meşrutiyet’te ve Günümüzde)’’ ve “Asrın Maskeli Vicdanı ve Akif’in Tarihe Tanıklığı” adlı telif kitapları bulunmaktadır.

Işık, halen İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsünde çalışmaktadır.

vahdettin ışık müslümanların istikamet arayisi

tefsir dersi 2020