• TOPLUMSAL VE KÜRESEL KARGAŞA VE ÇÖZÜM YOLLARI

      I Toplumsal ve küresel kargaşa, kaos, savaş, sömürü, adaletsizlik, ekonomik ve sosyal dengesizlikler, baskılar, zulümler... Dünyamızı sarmış durumda. Bunların müsebbipleri ve mağdurları, bozguncu başı Trump ve onun yavrusu Netanyahu başta olmak...

DUYURULAR

MÜSLÜMAN KARDEŞLER VE YUSUF KARADAVİ

yusuf el karadavi
Trump’ın Suud ziyaretinin ardından Katar’ı ablukaya alma çabaları ve ardından gelen hamleler, küresel güçlerin İslam Dünyasına yönelik devam eden emperyalist faaliyetlerin bir parçasıdır.  İslam dünyasının bir araya gelmemesi, toparlanmaması, huzura kavuşmaması için emperyalist güçlerin beslediği kin ve düşmanlıklar,

kurduğu tuzaklar, kaos planları her ne kadar saçma her ne kadar insanlık dışı olsa da kendileri açısından bir izahı olabilir. 

Ama anlaşılması zor olan rengi benim rengim, kanı benim kanım, dili benim dilim, dini benim dinim olduğunu söyleyen devletlerin yapıp ettikleridir. İslam düşmanlarına karşı birlik olamayan İslam ülkelerinin başındaki yönetimler, İslam ülkesi Katar’a karşı birlik olması İslam ümmeti için alçaltıcı ve kabul edilemez bir durumdur.

Müslüman Kardeşleri ve HAMAS’ı terör örgütü kabul etmek, başta Yusuf el-Karadavi olmak üzere hatırı sayılır İslam alimlerini ve hayır kuruluşlarını terör listesine almak haksızlık, akılsızlık, izansızlık ve caniliktir. Müslüman Kardeşleri ve HAMAS’ı terör örgütü kabul etmek, onlara yakın duran herkesi düşman saymak; emperyalizme karşı duran herkesi yok etmek istemekle eş anlamlıdır.

Medeniyetimize sunduğu katkı, emperyalizme karşı duruşu ile Müslüman Kardeşler ve Yusuf el-Karadavi bu ümmetin yüz akıdır, vicdanıdır.

Karadavi’ye düşmanlık, İslam’ın kültür mirasına, İslam hukukuna, İslam’ın ümmet anlayışına, emperyalistlerin isteği dışında İslam düşünüş ve yaşayış biçimine düşmanlıktır.
Bu akıl dışı uygulamayı kabul etmiyor ve derhal son verilmesini istiyoruz.

İslam’ı bir hayat nizamı kabul etmiş, küresel ifsada ve sömürüye karşı mücadele eden Müslüman Kardeşlere ve Karadavi gibi alimlere uygulananları haksız ve hukuksuz eylemler olarak görüyor, tüm bu yapılanlara karşı Müslüman Kardeşler’in ve Karadavi’nin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Kâzım Sağlam

Medeniyet Vakfı Başkan Yardımcısı

yusuf el karadavi musluman kardesler

tefsir dersi 2020

whatsapp takip edin

Yazanlarımız