• GELECEK TASAVVURU

İki kelime, iki kavram, “gelecek” ve “tasavvur”  Gelecek; 1. (Zaman olarak) içinde bulunulan andan sonraki; henüz yaşanmamış, ilerideki. 2. İleride olması, gerçekleşmesi beklenen. 3. is. Zamanın içinde bulunduğumuz andan sonraki bölümü; henüz...

MEZUNLAR KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİ

mezunlar kahvaltisi aralik 2018

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Mezunlar Kahvaltısı" Eyüp Belediyesi Sosyal Tesisleri Ensari Konağı'nda 30 Aralık Pazar günü gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı kahvaltının ardından vakıf başkanımız Ömer Küçükağa kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında İslami Mücadelenin önemine vurgu yapan Hocamız; "Sürekli gayret içerisinde olmalıyız. Bazı kardeşlerimiz üzülmek, kısmen kenara çekilmek, verilen vazifeyi almamak gibi tavırlar içersinde olabiliyor. Bu hallerimizden Allah bizi hesaba çeker. EĞer Müslümanlar bu ümmet için bir değer üretmeye çalışırlarsa orada verilen vazifeden geri durmak, çekimser davranmak asla doğru değildir. Çaba içinde olmamız, çalışmamız ve çalışmalarımızda da organize içerisinde olmamız gerekiyor."

Ömer Hocamızın ardından konuşan Beşir Eryarsoy Hocamız şunları ifade etti:"Amme/Nebe Suresi'nin 35. ayet-i kerimesinde "Cennette onlar ne boş söz ne de yalan söz işitecekler." buyruluyor. Dolayısıyla oraya girmenin liyakati için gerekli hususlardan ikisi de bu özelliklere sahip olmaktır. Elimizden geldiği kadar hayatımızı, dünyatımıza ve ahiretimize faydası olmayan söz ve davrenışlardan hatta mümkünse düşüncelerden arıtalım. Çünkü cennette bunlar olmayacak. İyi şeyler olsaydı cennette olurlardı. Müslüman olarak kardeşlerimize ilişkilerimizde ve özellikle dinimizle ve davamızla alakamızda yalanı tamamen ortadan kaldırmamız bunun yerine samimiyet ve ihlası koymamız lazım. Tabiatta boşluk olmadığı gibi hayatımızda boşluk kabul etmez. İhlastan, Allah'a adanmışlıktan boşalan alanları boş iş ve yalanlar dolduracaktır. Dolayısıyla yalanları ve boş işleri hayatımızdan uzaklaştırmanın yolu, hayatımızı Allah'ın dini için adanmışlıkla, ihlasla, samimiyetle doldurmaktır."

Kaynaşma ve tanışmaya vesile olan bu programı tertip eden kardeşlerimize teşekkür eder, Rabbimizin kendilerini hayırlarla mükafatlandırmasını niyaz ederiz.

mezunlar aralik 2018 1

mezunlar aralik 2018 2