• ÇOCUK EĞİTİMİNDE İSLAMİ AİLE MODELİ

Modern(!) zamanlardayız. İnatla vahye ve ilâhî değerlere sırt çeviren modern zamanlar. Seküler ve laik değerlerin(!) fütursuzca körpecik dimağlara empoze edildiği, ahlâk ve insanlıktan uzak, çıkarcı, egoist ve postmodern zalimler üreten bir çağda...

MEDENİYET VAKFI İSTİŞARE TOPLANTISI KÜTAHYA'DA GERÇEKLEŞTİ

medeniyet vakfi kutahya istisare

Medeniyet Vakfı İstişare Toplantısı 2-4 Kasım tarihleri arasında Kütahya Yoncalı Uygulamalı Oteli'nde gerçekleşti. Ahmet Zeki İzgöer'in sunuculuğunu yaptığı programda açılış konuşmasını Medeniyet Vakfı Başkanı Ömer Küçükağa yaptı. Program'da vakfımızın değerli hocalarından M. Rüştü İzgöer Hoca "İstişare", Musa Özdemir Hoca "Selefilik - Tekfir - Ehli Sünnetin Görüşü", M. Beşir Eryarsoy Hoca "Fert- Cemiyet- Ümmet Bağlamında İslam Kardeşliği" sunumlarını gerçekleştirdi.

Ramazan Kiraz'ın oturum başkanlığını yaptığı Aile Paneli'nde Gökhan Durmaz "Eşler Arası ve Çocuklar İle İletişim, Hüsnü Muamele", İdris Gökalp "Ailenin Önemi, Boşanmaların Sebepleri ve Önlenmesi", Ahmet İmamoğlu "Aile ve Akrabaları Çalışmalara Katmak", Erol Savaş "Çocukların ve Gençlerin Eğitimi, Evliliği, İş Hayatı ve Karıyeri", İbrahim Hakkı Toprak "Akraba ve Komşu İlişkileri / İletişim ve Paylaşma" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Programda Medeniyet Vakfı'nın 2018-2019 dönemini "Aile Yılı" ilan ettiği duyurusunda bulunuldu. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek konferans, seminer vb. çalışmalar ve etkinlikler ile aile konusunun işleneceği ifade edildi.

kutahya istisare 1

kutahya istisare 2