• MEDENİYET BÜLTENİ'NİN 58. SAYISI ÇIKTI

Türkiye'nin son yüzyılına damgasını vurmuş çok önemli bir İslâm şairini, Üstat Sezai Karakoç'u, geçtiğimiz kasım ayında ahirete uğurladık. Koca bir nesle kol kanat geren ulu çınar, sessiz sedasız ayrıldı aramızdan. Seksen sekiz yıllık ömrüne nice...

ADANA ÇALIŞTAYIMIZ GERÇEKLEŞTİ

adana çalıştayı 1

Medeniyet Vakfı’nın 19-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Adana’da düzenlediği çalıştay mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, bölge başkanları, şube başkanları ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Adana şubemizin ev sahipliğinde gerçekleşen programa İstanbul, Ankara, Gaziantep, Hatay, Niğde, Ordu, Erzurum başta olmak üzere birçok ilden katılım sağlandı. Çalıştay kapsamında “Aidiyet ve Birlikte İş Yapma”, “Pandemi Sonrası Vakfımızın Somut Hedefleri”, “Gençlere Ulaşma ve Çalışmalara Dahil Etme” konularında fikir teatisinde bulunuldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Medeniyet Vakfı Adana Şubesi Başkanı M. Emin Işık’ın selamlama konuşmasının ardından vakfımızın kıymetli hocalarından M. Beşir Eryarsoy Hocamızın kısa sohbeti ile devam etti.

Çalıştayın ilk oturumu “Aidiyet ve Birlikte İş Yapma” konusu üzerine oldu. Sağlık sorunları sebebiyle programa zoom yayını üzerinden katılan Ömer Küçükağa Hocamız ümmet ve cemaat aidiyetinin ehemmiyeti ve gerekliliği üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Ömer Küçükağa Hocamızın sohbetinin ardından katılımcılar söz alarak konu ile alakalı fikirlerini beyan etti. Musa Özdemir Hocamızın moderatörlüğünde, Erol Savaş Hocamızın raportörlüğünde gerçekleşen çalıştayın bu bölümünde genel olarak “aidiyetin pratik boyutuna eğilmenin gerekliliği”, “aidiyet samimiyet ilişkisi”, “çalışma içerisinde bulunan kardeşlerinin birbirlerini motive etmesinin önemi”, “ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanılmasının gerekliliği”, “insanı anlayan ve anlatan kitapları okumanın lüzumu” konularına değinildi.

Çalıştayın ikinci oturumu “Pandemi Sonrası Vakfın Somut Hedefleri” üzerine oldu. İbrahim Hakkı Toprak Hocamızın sunuş konuşmasıyla başlayan çalıştay, İdris Gökalp Hocamızın moderatörlüğünde, Yunus Durmaz Hocamızın raportörlüğünde gerçekleşti. Çalıştayın bu bölümünde pandeminin çalışmalarımıza etkisi, mevcut durum ve yapılması gerekenler istişare edildi. “Okullaşmanın gerekliliği”, “ailece yapılacak kamp alanına duyulan ihtiyaç”, “alanında yetkin akademik kadroların oluşturulmasının zarureti” ve “sosyal medyanın etkin kullanmanın gerekliliği” başta olmak üzere birçok konuda fikir beyan edildi.

Çalıştayın üçüncü ve son oturumunda “Gençlere Ulaşma ve Çalışmalara Dahil Etme” konusu istişare edildi. Ahmet Erol Hocamızın sunuş konuşmasını yaptığı çalıştayın bu bölümünde Fatih Polat Hocamız moderatör, Şahin Kurul Hocamız raportörlük görevinde bulundu. Gençlerin ilgi alanları, onlarla irtibat kurmanın imkanları ve gençlerle iletişimi tehdit eden unsurlar üzerinde katılımcılar fikirlerini ifade etti. “Gençlerin fikri oluşumunda sosyal medyanın etkin durumu ve bu alanı kullanmanın zarureti”, “gençlerin ilgi alanına yönelik sosyal projeler oluşturmanın önemi”, “gençleri anlamak için kendilerini ifade etmelerinin sağlanması” çalıştayın bu bölümünde öne çıkan konular oldu.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından raportörler, programda öne çıkan fikirleri özetleyen sunumlarını gerçekleştirdi. Raportörlerin sunumunun ardından Medeniyet Vakfı Genel Başkanı Kâzım Sağlam Hocamız bir konuşma gerçekleştirerek verimli bir program dolayısıyla katılımcılara ve bilhassa ev sahipliği yapan Medeniyet Vakfı Adana Şubesindeki kardeşlerimize teşekkürlerini ifade etti. Çalıştayın deşifre edilerek bir rapor halinde sunulacağını söyleyen Kâzım Sağlam Hocamız, istişareler neticesinde öne çıkan görüşleri proje haline getirerek hayata geçirme çabasında olacaklarını dile getirdi.

Çalıştay dua ve temennilerin ardından gerçekleşen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

adana çalıştayı 2

tefsir dersi 2020