• TEFRİKAYA SEBEP OLMAK DÜŞMANA DESTEK OLMAKTIR

Aramızdaki her ayrılık, her bölünme, gücümüzü zayıflatan her çekişme, düşmana verilen üstü örtülü bir destektir. Başta toplulukları peşinden sürükleyen veya sözü dinlenenler -parti, cemaat, tarikat ve kanaat önderleri- olmak üzere bilerek veya...

KÜTAHYA BİLDİRİLERİ KİTABI ÇIKTI

medeniyet vakfi kutahya bildirileri

Medeniyet Vakfı’nın 6-8 Ekim 2017 tarihlerinde Kütahya’da tertip ettiği “Eğitim Seminerleri”nde sunulan tebliğler bir kitapta toplanarak yayınlandı. Dr. Ahmet Zeki İzgöer’in editörlüğünde yayına hazırlanan kitap, Medeniyet Vakfı’nın değerli hocalarından M. Beşir Eryarsoy’un sunuş yazısı ile okuyucuya takdim ediliyor.

Sunuş yazısında Eryarsoy Hoca; “Ele alınan konuların beklenen katkı ve faydalarının hem zaman içinde kaybolup gitmemesi hem de etki alanının genişlemesi için yazılı bir belge olarak ortaya çıkarılması ve insanlarımızın istifadesine arz edilmesi, kuşkusuz bu hayırlı toplantının amaçlarına uygun bir faaliyet olacaktır.” sözleri ile kitabın ehemmiyetine vurguda bulunmuş.

Yedi farklı tebliğin yer aldığı kitapta Ethem Karabulut, “İhtilâfın Mümkün Oluşu ve Tarihteki Örnekleri”, Rüştü İzgöer “İhtilâf Adabı”, Ömer Küçükağa “İhtilâfı Çözmenin Yolları”, Haydar Özalp “Yeni Dönemde Davetimiz”, Abdullah Bayrakdar “Değişen Şartlara Göre Davetimiz”, Talha Karakoç “Medreselerimiz”, İbrahim Hakkı Toprak “Üniversite” başlığını taşıyan tebliğleri ile yer alıyor.

Bu hacmi küçük ancak muhtevası büyük eserin ortaya çıkmasında emeği geçen tebliğ sahiplerini ve yayın ekibini tebrik eder, çaba ve gayretlerinden dolayı Rabbimizin kendilerine sadaka-i cariye sevabı vermesini dileriz.

kutahya bildirileri