• İZMİR DEPREMİ

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de AFAD'a göre, 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddetini Kandilli rasathanesi 6,9, ABD vb. ülkeler 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladılar. İlk önce...

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE SOSYAL DAYANIŞMA ÇAĞRISI

sosyal dayanisma cagrisi 3

Türkiye, 2020 Mart ayında başlayan COVID-19 salgın sürecini kriz koşullarında karşıladı. Koronavirüs krizi tüm dünyada istihdam piyasalarını derinden etkiledi ve işsizlik oranlarında ciddi sıçramaların yaşanmasına sebep oldu.

Dünyada ekonomik göstergeler önümüzdeki birkaç yıllık süreçte işsizlik oranlarının birçok ülkede yüzde 20’ler, hatta yüzde 30’lar düzeyine çıkacağını göstermektedir.

Koronavirüs krizi orta-uzun vadede Türkiye’de işçi, işveren, esnaf, sanatkâr ve tüccarlar için yaşanan zorlukların devam edeceğini göstermektedir. Bu süreçte hükümetten beklenen kısa vadede işsizlik oranlarını düşürmek, orta-uzun vadede de yaşanacak problemleri kontrol altında tutmaya çalışmaktır. Sektörel olarak bu krizden tarım, sanayi ve hizmet sektörünün ciddi şekilde etkilendiği görülmektedir.

Geçtiğimiz Mart, Nisan ve Mayıs aylarında hükümetin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gerçekleştirdiği sosyal yardım kampanyası sonucunda 3 aylık karantina sürecinde başarılı bir dayanışma politikası yürütüldüğüne şahit olduk.

Koronavirüs salgını önlemlerinin 2021 Aralık ayına kadar devam edeceği göz önünde bulundurulduğunda, ciddi can kayıplarımız yanında, başta işçiler ve küçük esnaflar olmak üzere büyük çaplı ekonomik mağduriyetlere şahit olacağımız öngörülmektedir.

Bu süreci atlatacak maddi-manevi sosyal dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu ortadadır. Vakıf ve Derneklerimiz, Sendika ve diğer sivil örgütlerimiz ile birlikte yakın akraba, komşu ve mahalleliye yardım elini uzatacak bir birlikteliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

İnanç, gelenek, örf ve ananelerimizin en önemli gerekliliklerinden olan yardımlaşma kültürümüzü hatırlamak, hatırlatmak ve hayata geçirmek için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV) - İstikamet Vakfı - Umran Vakfı - İHH İnsani Yardım Vakfı - Medeniyet Vakfı - İnsan ve Medeniyet Hareketi - Mazlumder

sosyal dayanisma cagrisi 2

tefsir dersi 2020