• ÇOCUK EĞİTİMİNDE İSLAMİ AİLE MODELİ

Modern(!) zamanlardayız. İnatla vahye ve ilâhî değerlere sırt çeviren modern zamanlar. Seküler ve laik değerlerin(!) fütursuzca körpecik dimağlara empoze edildiği, ahlâk ve insanlıktan uzak, çıkarcı, egoist ve postmodern zalimler üreten bir çağda...

İLKA İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ AÇILDI

ilka islami ilimler akademisi acildi

Yaklaşık 8 aylık bir hazırlık süresinin sonunda İLKA İslami İlimler Akademisi törenle açıldı. 8. Sınıf mezunu kız öğrencilerin 4 yıllık bir eğitim göreceği İLKA İSLAMİ İLİMLER KIZ AKADEMİSİ Medeniyet Vakfı Genel Başkanı Ömer Küçükağa, Mehmet Beşir Eryarsoy, Vakfın Ankara Şube yetkilisi Ekrem Afşar, kardeş vakıf ve STK temsilcileri, öğrenciler ve velilerin katılımı ile 17 Eylül 2019 Pazartesi günü açıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan törende İLKA Müdürü Hakan Bayam konuşma yaptı. Bayam konuşmasında şunlara yer verdi.

"İLKA geleceğin annelerini dört temel hususta yetiştirmeyi hedeflemiştir.

1. Rabbimizin bize mesajı olan Kur’an-ı Kerim’in dili Arapçayı öğretmek; bu çerçevede bir yıl müstakil Arapça hazırlık senesi içinde 29 Mayıs Üniversitesi AROMER koordinatörlüğünde, Arap asıllı hocalarımızın riyasetinde Arapçayı rahatlıkla konuşma, yazma, okuduğunu anlama seviyesine getirme,

2. Temel düzeyde İslami ilimler,

3. İslam ahlakı,

4. Bir ev hanımına yetecek düzeyde, birçok alt başlığı içeren ev ekonomisi, idaresi ve aile içi münasebetler dersleri.

Bizler bu akademiyi 40 yıllık bir birikime sahip vakfımızın tecrübelerinin sağladığı imkanlar üzerinde kurmanın rahatını yaşarken, genç kardeşlerimizin dinamizmi bizlere bu müesseseyi kurmada en büyük güç kaynağı oldu. Bu okulun bu aşamaya gelmesinde katkıda bulunan her bir kişiye en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim hepinizden razı olsun.

Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak yanımızsa olan siz değerli kardeşlerime, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederken en kalbi sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Hakan Bayam’ın konuşmasının ardından Ömer Küçükağa, Mehmet Beşir Eryarsoy hocalarımız ve STK temsilcileri konuşma yaptılar.

İLKA İslami İlimler Akademisi Nedir?

İLKA İslami İlimler Kız Akademisi MEDENİYET VAKFI’na ait bir eğitim kurumudur. 8. sınıfı bitiren kız öğrencilerin, liseye açık öğretimde devam ederken, nezih bir ortamda, İslami İlimler başta olmak üzere, temel bir çok dersin yanında Aile-Ev İdaresi Eğitiminin hedeflendiği bir eğitim kurumudur.

Eğitim Yöntemimiz;

• Eğitim süremiz bir yılı Arapça hazırlık olmak üzere toplam dört yıldır.

• Öğrencilerimiz açık liseye kayıt olarak liseyi açıktan bitireceklerdir.

• Arapça eğitimimiz İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 Mayıs ARÖMER) kapsamındadır.

• Dört yıllık eğitimin ardından üniversitelerin İslami İlimler bölümünde okumak isteyen öğrencilerimiz, akademimizde elde edecekleri temel sayesinde, 8 yıllık bir ilim yolculuğunu kesintisiz sürdürme imkanı bulacaklardır.

• İsteyen öğrencimiz, akademimizden mezun olduktan sonra başka bir fakülteye devam etmeyi tercih edebilecektir.

• Müfredatımız, alanında uzman hocalarımız tarafından, Kuran-ı Kerim, Siyer, Hadis, Fıkıh vb. temel ilimler eğitimi; akademik alanda başarılarını artıracak temel alan eğitimleri sağlanacaktır.

Müfredatımızdan Ana Başlıklar;

• Arapça; bir yıllık hazırlık sayesinde ileri derecede okuma, yazma, konuşma kabiliyeti kazandırılması.
• Kur’an-ı Kerim (Kıraat, Tecvid)
• Siyer-i Nebi
• Hadis
• Tefsir
• Fıkıh
• İslam Tarihi
• Tefsir, Hadis ve Fıkıh Usulü
• Sosyoloji, Psikoloji
• Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya
• Matematik, Fizik, Kimya
• Yemek pişirme sanatı
• Ev idaresi
• Aile olmaya hazırlık
• Bazı sanatsal sosyal ve sportif faaliyetler
• Aileler ile kızlarımız arasındaki var olan iletişim problemlerinin çözümüne dair öneriler ve davranış terapileri,
• Kızlarımızın aktif İslami toplumsal hayata entegrasyonu ve düzenli katılımla elde edilecek alışkanları kazandırmak için gönüllük esasına dayalı İslami yardım faaliyetleri ve organizasyonlar.

Detaylı bilgi için; www.ilkaakademi.com

ilka 1