• İNSAN KENDİ ÖZÜNE BAKABİLİR Mİ?

Uzun bir aradan sonra tekrar huzurunuzdayım. Geçirmekte olduğumu bir rahatsızlık nedeniyle yazıya ara vermiştim. Bundan böyle yazı tarzımı belki konu seçimini değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım becerebilir miyim? Dualarınızı bekliyorum.

İLKA'DA YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

ilka kayıt yeni donem

8. Sınıf mezunu kız öğrencilerin 4 yıllık bir eğitim göreceği İLKA İslami İlimler Akademisi için yeni dönem kayıtları başladı.

8. sınıfı bitiren kız öprencilerimiz nezih bir ortamda, 29 Mayıs Üniversitesi Arömer programının uygulandığı,

1200 saat Arapça dersi ile 10 ayda Arapça konuşmak, anlamak, yazmak, film seyretmek isterseniz İLKA 'yı görmeden lise için karar vermeyin !!

Ön başvuru için : www.ilkaakademi.com

İrtibat : 0 532 651 82 13

İLKA İslami İlimler Akademisi Nedir?

İLKA İslami İlimler Kız Akademisi Medeniyet Vakfının Ankara Şubesine ait bir eğitim kurumudur. 8. sınıfı bitiren kız öğrencilerin, liseye açık öğretimde devam ederken, nezih bir ortamda, İslami İlimler başta olmak üzere, temel bir çok dersin yanında Aile-Ev İdaresi Eğitiminin hedeflendiği bir eğitim kurumudur.

Eğitim Yöntemimiz;

• Eğitim süremiz bir yılı Arapça hazırlık olmak üzere toplam dört yıldır.

• Öğrencilerimiz açık liseye kayıt olarak liseyi açıktan bitireceklerdir.

• Arapça eğitimimiz İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 Mayıs ARÖMER) kapsamındadır.

• Dört yıllık eğitimin ardından üniversitelerin İslami İlimler bölümünde okumak isteyen öğrencilerimiz, akademimizde elde edecekleri temel sayesinde, 8 yıllık bir ilim yolculuğunu kesintisiz sürdürme imkanı bulacaklardır.

• İsteyen öğrencimiz, akademimizden mezun olduktan sonra başka bir fakülteye devam etmeyi tercih edebilecektir.

• Müfredatımız, alanında uzman hocalarımız tarafından, Kuran-ı Kerim, Siyer, Hadis, Fıkıh vb. temel ilimler eğitimi; akademik alanda başarılarını artıracak temel alan eğitimleri sağlanacaktır.

Müfredatımızdan Ana Başlıklar;

• Arapça; bir yıllık hazırlık sayesinde ileri derecede okuma, yazma, konuşma kabiliyeti kazandırılması.
• Kur’an-ı Kerim (Kıraat, Tecvid)
• Siyer-i Nebi
• Hadis
• Tefsir
• Fıkıh
• İslam Tarihi
• Tefsir, Hadis ve Fıkıh Usulü
• Sosyoloji, Psikoloji
• Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya
• Matematik, Fizik, Kimya
• Yemek pişirme sanatı
• Ev idaresi
• Aile olmaya hazırlık
• Bazı sanatsal sosyal ve sportif faaliyetler
• Aileler ile kızlarımız arasındaki var olan iletişim problemlerinin çözümüne dair öneriler ve davranış terapileri,
• Kızlarımızın aktif İslami toplumsal hayata entegrasyonu ve düzenli katılımla elde edilecek alışkanları kazandırmak için gönüllük esasına dayalı İslami yardım faaliyetleri ve organizasyonlar.

Detaylı bilgi için; www.ilkaakademi.com

ilka yeni dönem kayıt