• İNSAN KENDİ ÖZÜNE BAKABİLİR Mİ?

Uzun bir aradan sonra tekrar huzurunuzdayım. Geçirmekte olduğumu bir rahatsızlık nedeniyle yazıya ara vermiştim. Bundan böyle yazı tarzımı belki konu seçimini değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım becerebilir miyim? Dualarınızı bekliyorum.

İLKA AKADEMİYE ZİYARET

hanımlardan ilkaya ziyaret

Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi lise, üniversite ve hanım grupları İLKA İslami İlimler Kız Akademimizi ziyaret ederek hazırlanan tanıtım programına katıldılar.

İLKA İslami İlimler Kız Akademisi tanıtım programımızda akademinin misyonu, hedefleri, eğitim programı ve hocalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Daha sonra öğrencilerin akademi ilgili görüşlerine yer verildi. Öğrencilerin değerli görüşleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Programın ardından katılımcılar İLKA yöneticilerine ve öğrencilerine övgü ve güzel temennilerini ilettiler.

İLKA Yönetimi, Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi Hanımlar Komisyonunun gerçekleştirdiği bu latif ziyaret dolayısıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İLKA İslami İlimler Akademisi Nedir?

İLKA İslami İlimler Kız Akademisi MEDENİYET VAKFI’na ait bir eğitim kurumudur. 8. sınıfı bitiren kız öğrencilerin, liseye açık öğretimde devam ederken, nezih bir ortamda, İslami İlimler başta olmak üzere, temel bir çok dersin yanında Aile-Ev İdaresi Eğitiminin hedeflendiği bir eğitim kurumudur.

Eğitim Yöntemimiz;

• Eğitim süremiz bir yılı Arapça hazırlık olmak üzere toplam dört yıldır.

• Öğrencilerimiz açık liseye kayıt olarak liseyi açıktan bitireceklerdir.

• Arapça eğitimimiz İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 Mayıs ARÖMER) kapsamındadır.

• Dört yıllık eğitimin ardından üniversitelerin İslami İlimler bölümünde okumak isteyen öğrencilerimiz, akademimizde elde edecekleri temel sayesinde, 8 yıllık bir ilim yolculuğunu kesintisiz sürdürme imkanı bulacaklardır.

• İsteyen öğrencimiz, akademimizden mezun olduktan sonra başka bir fakülteye devam etmeyi tercih edebilecektir.

• Müfredatımız, alanında uzman hocalarımız tarafından, Kuran-ı Kerim, Siyer, Hadis, Fıkıh vb. temel ilimler eğitimi; akademik alanda başarılarını artıracak temel alan eğitimleri sağlanacaktır.

Müfredatımızdan Ana Başlıklar;

• Arapça; bir yıllık hazırlık sayesinde ileri derecede okuma, yazma, konuşma kabiliyeti kazandırılması.
• Kur’an-ı Kerim (Kıraat, Tecvid)
• Siyer-i Nebi
• Hadis
• Tefsir
• Fıkıh
• İslam Tarihi
• Tefsir, Hadis ve Fıkıh Usulü
• Sosyoloji, Psikoloji
• Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya
• Matematik, Fizik, Kimya
• Yemek pişirme sanatı
• Ev idaresi
• Aile olmaya hazırlık
• Bazı sanatsal sosyal ve sportif faaliyetler
• Aileler ile kızlarımız arasındaki var olan iletişim problemlerinin çözümüne dair öneriler ve davranış terapileri,
• Kızlarımızın aktif İslami toplumsal hayata entegrasyonu ve düzenli katılımla elde edilecek alışkanları kazandırmak için gönüllük esasına dayalı İslami yardım faaliyetleri ve organizasyonlar.

Detaylı bilgi için; www.ilkaakademi.com

hanımlardan ilkaya ziyaret 1