• HANİ KAMPLAŞMA OLMAYACAKTI!

Bilim-din ilişkisi her zaman farklı yorumlanmıştır. Bilimin alanı ile dinin alanı nerede başlar nerede biter veya din ile bilim yekdiğerine zıt mıdır? Deneysel ve teknik bilimlerde, ölçülemeyen şeylere çok itibar edilmez. Doğa bilimciler,...

AYASOFYA CAMİİ CEMAATİ İLE BULUŞUYOR

ayasofya camii cemaati ilr bulusuyor

Ayasofya, fethi Peygamber müjdesi olan mukaddes şehrin fetih nişanesi, Fatih'in emanetidir. Ayasofya'yı ibadete açmak ile Fatih'in emanetine sahip çıkılmış, 86 yıldır Ayasofya nezdinde ruhumuzu müzeleştirme gayretlerine bir dur denilmiştir.

Ayasofya'nın ibadete açılması asla basit bir hadise olarak görülmemelidir. Ayasofya'nın ibadete açılması öz yurdumuzda yaşadığımız gariplikten ve paryalıktan kurtuluşun en önemli adımı, insanımıza yaşatılmak istenen yenilgi psikolojisinin aşılmasının en önemli dönüm noktasıdır.

Milletimizin uzun yıllardır “Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın” talepleri sonunda karşılığını bulmuş, Ayasofya tekrardan camii hüviyetine kavuşmuştur.

Zincirler kırılsın diyenlere, bu zincirleri kıranlara, tehdit ve dayatmalara karşı dik duranlara teşekkürü bir borç biliyoruz. Ayasofya'nın müzeden camiye çevrilmesinin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz eder, müzeye dönmüş gönüllerin de Rabbin zikriyle hayata dönmesini temenni ederiz.

24 Temmuz günü kılınacak cuma namazı ile açılacak Ayasofya Camii'ne tüm müslümanların katılımı ve buradaki kalabalık/katılım tüm dünyaya verilecek bir mesaj niteliğinde olacaktır. Bu nedenle vakfımızın mütevelli heyet toplantısında tüm vakıf gönüllerimizin de bu açılışa katılımı tavsiye edilmiştir. Bu mescidin açılmasının, başta Mescid-i Aksa olmak üzere esaret altındaki diğer mescidlerin de özgürleşmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan dileriz.

Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu

ayasofyada namaza davet site