GENÇLERE 100 TAVSİYE

genclere 100 tavsiye

1. Sabah namazdan sonra uyumayın.

2. En geç 11 de uyuyun.

3. Az konuşun.

4. Yolculuğa çıkmadan 1 gün önce bavulunuzu hazırlayın.

Devamını oku...

DEĞER KATMADAN ÜMMETÇİ OLUNMAZ

kazım saglam ummet

Cuma günleri üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen "Medeniyet Vakfı Gençlik Buluşması"nda Halep başta olmak üzere Suriye’deki gelişmeler konuşuldu. İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay’ın Mavi Marmara davasında gerçekleşen önemli bir gelişme dolayısıyla katılamadığı programda Medeniyet Vakfı Başkan Yardımcısı Kâzım Sağlam konuştu.

Devamını oku...

ÜNİVERSİTELİLER İÇİN KİTAP OKUMA LİSTESİ

Okumak, nitelikli her insanın bir ömür boyu sürdürdüğü ve sürdürmek zorunda olduğu bir davranış biçimidir.

Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Okumakla kişinin düşünce ufku gelişir, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazanır.

Devamını oku...

ÖMER KÜÇÜKAĞA GENÇLERLE BULUŞTU

omer kucukaga genclerle bulustu

Vakfımızın değerli hocalarından araştırmacı-yazar Ömer Küçükağa, her cuma üniversiteli gençlerin katılımıyla gerçekleşen "Medeniyet Vakfı Gençlik Buluşması"na katılarak sohbette bulundu. Sohbetinde Kur'an-ı Kerim'deki ahiret, cennet ve cehennem tasvirlerine değinen Hocamız, ebedi sürecek ahiret hayatına kıyasla dünya hayatının çok kısa olduğunu, ahiret mutluluğu için ibadetlerin ihlas ve samimiyetle yapılması gerektiğini ifade etti.

Devamını oku...

KARDEŞLİK KAMPI KONYA’DA GERÇEKLEŞTİ

Medeniyet Vakfı Üniversite Kardeşlik Kampı bu yıl Konya’da gerçekleşti. Türkiye’nin birçok ilinden üniversiteli gençlerin katılımıyla gerçekleşen program üç gün sürdü. Üniversite öğrencilerinden Murat Taş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Medeniyet Vakfı Konya şubesinden Recep Bayar gerçekleştirdi.

Devamını oku...

BAYAN ÖĞRENCİLERE TEFSİR DERSLERİ

Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arası vakıf merkezimizde üniversiteli bayan öğrencilere yönelik tefsir dersleri ve eğitim seminerleri düzenlenecektir. 10 Ekim Cumartesi gününden itibaren başlayacak programlara kayıt yaptırmaksızın katılabilirsiniz.

Devamını oku...

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE TAVSİYELER


Üniversite sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Öncelikle üniversiteyi kazanan kardeşlerimizi tebrik eder, hayırlı bir eğitim yılı dileriz. Üniversite dönemini Rabbimizin rızasına uygun, daha hayırlı ve daha verimli bir şekilde geçirmeniz mümkün. Bunun için sizlere birtakım tavsiyelerimiz var.

Devamını oku...

MÜSLÜMAN GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlik; hazırlık dönemi, hayata katılım sürecinin ilk adımı, donanımı ikmal etme zamanı, geleceğini kurma, inşa etme evresi, insanın kişiliğinin oluşmaya başladığı, dostlukların temelinin atıldığı, meslek seçiminin gündeme geldiği, ilgi alanların yavaş yavaş netleştiği, sosyal çevre seçiminin yapıldığı an olarak anlamak doğru bir anlayıştır. 

Devamını oku...

M. BEŞİR ERYARSOY HOCAMIZ İLE

Mevcut eğitim sistemi, İslami hedeflerimizi gerçekleştirmek ve medeniyetimizi yeniden inşa ve ihya etmek için yeterli midir, yoksa alternatif programlara ihtiyacımız var mıdır?

Mevcut eğitim sistemi, herkesin malum olduğu üzere, laik bir eğitim sistemidir. Laik eğitimin de İslami eğitim ile çelişkisi laikliğin İslam ile çelişkisi kadardır.

Devamını oku...

BİZLER FARKLI OKUMALIYIZ


Okumak, nitelikli her insanın bir ömür boyu sürdürdüğü ve sürdürmek zorunda olduğu bir davranış biçimidir. Gelişmemiş toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler.

Devamını oku...

ŞEHİTLER GECESİ

Medeniyet Vakfı Üniversite Komisyonu’nun organizasyonuyla gerçekleşen ‘‘Şehitler Gecesi’’ adlı program Medeniyet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başlayan program İslam davası uğruna canını feda eden şehitlerimizle alakalı sinevizyon gösterimiyle devam etti. 

Devamını oku...

Alt Kategoriler

tefsir dersi 2020

Yazanlarımız