• TEFRİKAYA SEBEP OLMAK DÜŞMANA DESTEK OLMAKTIR

Aramızdaki her ayrılık, her bölünme, gücümüzü zayıflatan her çekişme, düşmana verilen üstü örtülü bir destektir. Başta toplulukları peşinden sürükleyen veya sözü dinlenenler -parti, cemaat, tarikat ve kanaat önderleri- olmak üzere bilerek veya...

ADANA’DAN MURSİ'YE DESTEK

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun organize ettiği basın açıklamasında Adanalılar 5 Ocak Meydanı´nda bir araya gelerek, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi´nin yargılanmasını protesto etti. Kadınların da destek verdiği protesto gösterisinde tekbir getirilerek darbe yönetimi kınandı.

Meydanda Kuran okunmasının ardından grup adına konuşan Serdar Gürbey, Mursi´nin değil, insanlığın yargılandığını savunarak, "Mısır tarihinde ilk kez geçeri bir seçimle başa gelmiş olan Mursi´yi eşkıya usulüyle kaçıranların bugün yargıç pozisyonuna geçip, adalet sağlayıcılığına soyunmaları anlamsızdır" dedi.

Gürbey, askeri yönetimin mahkemelerinin geçersiz olduğunu söyledi. Mursi´nin, Mısır´da İslami hareketi temsil ettiğini belirten Gürbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mursi´yi yargılayanlar ise tam 60 yıldır Mısır´ı darbeyle, baskıyla, işbirlikçilikle tahakküm altında tutan despotların varisidirler. Darbecilerin düşmanlığının İslam olduğunu biliyoruz. Bugün Mursi değil, insanlık, adalet ve özgürlük yargılanmıştır. Mursi'nin duruşu bize Ahmed Yasin'in duruşuna benzemektedir. Çünkü o da cuntacıların hükmü geçersizdir diyordu.
Muhammed Mursi'nin duruşu fazla alışılmadık bir durumdur. Onun dik duruşu ve onurlu tavrı hepimiz için örnek olmalıdır."
İslami değerlerin kutsal olduğunu dile getiren Gürbey, "Onların demokrasisini Irak, Afganistan vb. halkı Müslüman olan ülkelerde gördük. Biz değerlerimizi batılı güçlere dayanarak sürdüremeyiz, batı değerleri ile asla mukayese edilemez. Çünkü İslam'ın değerli insancıldır, merhametlidir ve adaletlidir."