HAZIR MISIN? ARTIK ÜNİVERSİTELİSİN!

artık üniversitelisin ismail ünal

Bizde bütün dürbünler gencin hayatına çevrilmiştir.

Üniversite her şeyden evvel hürriyettir. (Yaşadığım Gibi, Ahmet Hamdi Tanpınar)

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi tüm dürbünler gençlerin üzerinde. Genç diye tanımlayacağımız geniş bir yaş aralığı olsa da, “genç” olarak tanımladığımız kişiler özellikle de üniversite sıralarında okuyan arkadaşlarımızdır. Bundan dolayı izninizle yazıya, tüm gözlerin üzerlerine çevrili olan üniversiteli kardeşlerime selam ve dua göndererek başlamak istiyorum.

Devamını oku...

Deneme Tahlilleri Atölyesi

deneme tahlilleri atolyesi

13 Mart 2020 Cuma günü başlayacak programımız çerçevesinde aşağıdaki kitaplar okunacaktır.

Sevgi ve İlim - Mehmet Kaplan
Taşları Yemek Yasak - İsmet Özel
Türkçenin Sırları - Nihad Sami Banarlı
Büyük Fetih - Nureddin Topçu

Devamını oku...

ÜNİVERSİTE PANELİMİZ GERÇEKLEŞTİ

universite panel 3

Gençlik Sohbetleri'nde bu hafta "Endüstri 4.0, 3D Yazıcılar, Biyo-Teknoloji" konuları üniversiteli kardeşlerimizin gerçekleştirdiği panelde konuşuldu. 7 Nisan Cumartesi günü Medeniyet Vakfı Genel Merkezi'nde gerçekleşen panelde, çağımızın endüstri teknolojisinin ulaştığı dördüncü evre, 3D yazıcıların insan hayatına sunduğu imkanlar, genetik ilminde gerçekleşen yeni keşiflerin toplumların değişimine ve dönüşümüne etkisi ele alındı.

Devamını oku...

ÜNİVERSİTE KAMPIMIZ SİLİFKE'DE GERÇEKLEŞTİ

universite kampi 2019

Türkiye’nin farklı illerinden ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı kampta, gençler hem okul yorgunluğunu üzerlerinden atma hem de ilmi faaliyetlerle kendilerini geliştirme imkanı buldu.

Devamını oku...

PANELE DAVET

universite panel

Gençlik Sohbetleri'nde bu hafta "Endüstri 4.0, 3D Yazıcılar, Biyo-Teknoloji" konuları üniversiteli kardeşlerimizin gerçekleştireceği panel ile değerlendirilecek. 7 Nisan Cumartesi Medeniyet Vakfı Genel Merkezi'nde gerçekleşecek panelde, çağımızın endüstri teknolojisinin ulaştığı dördüncü evre, 3D yazıcıların insan hayatına sunduğu imkanlar, genetik ilminde gerçekleşen yeni keşiflerin toplumların değişimine ve dönüşümüne etkisi ele alınacaktır.

Devamını oku...

İSLAM İKTİSADI PANELİMİZ GERÇEKLEŞTİ

islam iktisadi paneli

Üniversiteli kardeşlerimizin sunumu ile “Temel Değerleriyle İslam İktisadı” panelimiz gerçekleşti. İsmail Ünal, Yüsref Yeşilbingöl, Metin Altay ve Muhammed Madenci kardeşlerimiz hazırladıkları slaytlar eşliğinde İslam iktisadını genel çerçevede ele aldılar.

Devamını oku...

MEHMET GÜLLÜOĞLU GENÇLİK SOHBETLERİ'NDE

mehmet gulluoglu

Her cumartesi üniversiteli gençlerin katılımı ile gerçekleşen "Gençlik Sohbetleri"nin konuğu Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu oldu. "Haberleşme ve Uzay Jeopolitiği" başlıklı sunumunu gerçekleştiren Güllüoğlu, uzay çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Devamını oku...

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER ARMUTLU KAMPI'NDA

universiteli gencler armutlu kampi

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin üniversite faaliyetleri çerçevesinde üniversiteli gençler Armutlu’da kamp gerçekleştirdi. Armutlu Tatil Köyü’nde gerçekleşen kampta genç kardeşlerimiz üniversitede İslamî davetinin imkânları üzerinde konuştu, karşılıklı olarak tecrübelerini paylaştı.

Devamını oku...

BURS KAMPANYAMIZA SİZ DE DESTEK OLUN!

medeniyet vakfi burs kampanyasi

Medeniyet Vakfı olarak gönüldaşlarımızla birlikte yüksek tahsil yapan gençlerimize, eğitimlerine katkı amaçlı burslar vermekteyiz.

Gençlerimizin eğitim hayatlarına destek olmak için burs kampanyamıza siz hayırsever dostlarımızın katkılarını bekliyoruz.

Devamını oku...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ZİYARET

universite ogrencilerin vakfimiza ziyaret

Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi’nden üniversite öğrencisi kardeşlerimiz vakfımızın genel merkezini ziyaret ederek vakıf başkanımız Ömer Küçükağa ile görüştü. Ankara’da çeşitli üniversitelerde eğitimlerine devam eden öğrenciler, İstanbul’a iki günlük kültür gezisi gerçekleştirdi.

Devamını oku...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SAROT KAMPINDA

sarot kampi

Vakfımız üniversite öğrencilerine yönelik 4-5 Mart günleri Bolu Sarot Kaplıcalarında etkinlik gerçekleştirdi. Çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen programda havuz, sauna başta olmak üzere çeşitli etkinlikler ile gençler, şehir hayatının yorucu atmosferinden biran olsun kurtulma imkanı buldu.

Devamını oku...

Alt Kategoriler

tefsir dersi 2020

Yazanlarımız