• BİRLİKTE İŞ YAPMA AHLÂKI

İnsanın yaratılışı, yapısı, fıtratı, tek başına, hiçbir şeye muhtaç olmadan yaşaması mümkün ve elverişli değildir. Sosyal bir varlık olan insan, hayatını devam ettirme ve çevre edinme için zemin hazırlar. Yemesi, içmesi, giyinmesi, barınması,...

DAVAMIZIN ESASLARI VE ÖNÜNDEKİ ENGELLER

davamizin esaslari kitapcik

"Kardeşlerim, “medeniyet” sanıldığı gibi sadece taşın, toprağın şekil alması değildir. Medeniyet, öncelikle ruhumuzu ve hayatımızı İslam’ın damgası ile damgalamak, sonrasında İslam’ın verdiği anlayışla maddeye ve toplumsal hayata nizam vermenin adıdır.

ABDULMETİN HOCA HAKK'A YÜRÜDÜ

vefat abdulmetin balkanlioglu

Ülkemizin değerli hatiplerinden dava ve davet adamı Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca'nın vefatı dolayısıyla Vakfımız  taziye mesajı yayınlayarak başsağlığı temennisinde bulundu.

KADİR GECESİNİ NASIL İHYA ETMELİYİZ

kadir gecesini ihya

Değerli ilim adamı M. Beşir Eryarsoy ile bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de belirtilen Kadir Gecesi hakkında konuştuk. Kadir gecesinin anlamı, dinimizde taşıdığı değer, nasıl ihya edileceğine dair sorulara cevap bulabilceğiniz röportajı ilginize sunuyoruz.

HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ YAYINDA

istanbul hizmetici 2018

Vakfımızın Genel Merkezinde Marmara Bölgesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri 15 Nisan'da gerçekleşmişti. Rüştü İzgöer Hoca'nın açılış konuşmasıyla başlayan ve üç oturumda gerçekleşen seminerlerde Mehmet Beşir Eryarsoy Hocamız "Ataletimizin Sebepleri",

YENİ NESİL İSLAMLAŞMAYI SAĞLAYACAK

yeni nesil

Kendi çağını anlayan, onunla aynı dili konuşan, çağın imkânlarından istifade ederek İslam’ı çağın insanının anladığı şekilde sunabilen bir gençlik. Hem bu çağla iletişim kuracak, onu anlayacak hem de onun azgınlıklarıyla hesaplaşacak bir gençlik.

BAĞCILAR KÜLTÜR MERKEZİNDE İFTAR

bagcilar iftar

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi Bağcılar Kültür Merkezi'nde semt sakinleri ve vakıf gönüllüleri ile beraber Ramazan iftarı gerçekleştirildi.

MEDENİYET VAKFI İSTANBUL 2018 İFTARI

genel iftar 0

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Ramazan iftarı 2 Haziran cumartesi günü Vatan Düğün Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti. İstanbul’un çeşitli semtlerinden bir araya gelen vakıf gönüllüleri Muratpaşa Camii’nde cemaatle kılınan akşam namazının ardından iftarın gerçekleşeceği mekâna geçti.

ÜMMET İLE BERABER OLMAK

ummet ile beraber olmak

Bismillahirrahmanirrahim

Alemlerin Rabbi olan, bütün kainatı şahsi tasarrufunda dilediği gibi evirip çeviren Allah-u Teala hazretlerine sonsuz hamd-u senalar olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’e ve onun şerefli ashabına, aile bireylerine ve Peygamberimizin mübarek ayak izini takip eden bütün müminlere salat ve selam olsun.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN MUKABELE PROGRAMI

ortaogretim iftar

Medeniyet Vakfı Bağcılar Kültür Merkezi ortaöğretim öğrencilerinin Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği mukabele programı devam ediyor. Ramazan ayını ruhuna uygun bir şekilde idrak ve ihya etmek amacıyla ortaöğretim öğrencileri

tefsir dersi 2020