• BİRLİKTE İŞ YAPMA AHLÂKI

İnsanın yaratılışı, yapısı, fıtratı, tek başına, hiçbir şeye muhtaç olmadan yaşaması mümkün ve elverişli değildir. Sosyal bir varlık olan insan, hayatını devam ettirme ve çevre edinme için zemin hazırlar. Yemesi, içmesi, giyinmesi, barınması,...

MEZUNLAR KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİ

mezunlar kahvaltisi aralik 2018

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Mezunlar Kahvaltısı" Eyüp Belediyesi Sosyal Tesisleri Ensari Konağı'nda 30 Aralık Pazar günü gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı kahvaltının ardından vakıf başkanımız Ömer Küçükağa kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

DERDİN DERDİMDİR YEMEN

derdin derdimdir yemenn

Yemen’de iç savaşın başladığı 2015 yılından bu yana toplam can kaybı yaklaşık 20 binin üzerinde ve 2 bin 400 çocuk öldürülmüş, 3 bin 600’den fazlası yaralanmış, binlerce masum kişinin yaşamı zarar görmüş ya da yıkılmıştır. Hastanelere, okullara ve altyapı tesislerine yönelik saldırılar ise sıradanlaşmıştır.

MEDENİYET'İN 100'Ü

medeniyetin yuzu

Bu projede seçkin, özverili ve çalışkan bir ekibin, gönüllülük çerçevesinde Allah’ın rızasını kazanma gayreti içerisinde, ayetler ve hadis kaynakları içerisinde yapılacak titiz araştırmalar ile 100 güzel fikri ortaya çıkarması ve uygulamaya geçirmeye çalışması esas alınmıştır.

DERDİN DERDİMDİR YEMEN KONFERANSI

derdin derdimdir yemen kemal ozdal

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal'ın sunumu ile "Derdin Derdimdir Yemen" konulu konferans Medeniyet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Konferans'ta Yemen'in kısa tarihçesine, stratejik önemine, bölgedeki çatışmaların dinamiklerine değinen Kemal Özdal,

İLKA'DAN VAKFIMIZA ZİYARET

ilkadan vakfimiza ziyaret

Ankara’da eğitim faaliyetlerine devam eden İslami İlimler Kız Akademisi (İLKA) öğrencileri İstanbul’a yaptığı “Medeniyetimize Yolculuk” isimli gezi kapsamında vakfımıza ziyarette bulundu.

Gezi kapsamında Fatih Camii, Eyüp Camii, Sultanahmet Camii, Eyüp Camii başta olmak üzere İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden öğrenciler,

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER ARMUTLU KAMPI'NDA

universiteli gencler armutlu kampi

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin üniversite faaliyetleri çerçevesinde üniversiteli gençler Armutlu’da kamp gerçekleştirdi. Armutlu Tatil Köyü’nde gerçekleşen kampta genç kardeşlerimiz üniversitede İslamî davetinin imkânları üzerinde konuştu, karşılıklı olarak tecrübelerini paylaştı.

BİRLİKTE YOL YÜRÜMEK-2

birlikte yol yurumek 2

Aile ve Büyük Aile

Bu gün ailenin durumu içler acısı. Karı ve koca birbirinin potansiyel düşmanı olarak gösteriliyor. Özellikle birtakım cinayetler medyada verilerek baba veya koca potansiyel bir tehdit olarak gösteriliyor. Boşanma oranları ürkütecek boyutlara ulaşmış durumda.

KONFERANSA DAVET

derdin derdimdir yemendir

Sunumunu Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal'ın yapacağı "Derdin Derdimdir Yemen" konulu konferansımız 15 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'da Medeniyet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleşecektir. Teşriflerinizi bekleriz.

MEZUNLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

mezunlar kahvaltisi

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Mezunlar Kahvaltısı" Kemerburgaz Kurtkemeri Sosyal Tesisleri'nde 7 Ekim Pazar günü gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı kahvaltının ardından vakıf başkanımız Ömer Küçükağa "İslami Davette Aile'nin Önemi" konulu küçük bir sohbet gerçekleştirdi.

tefsir dersi 2020