• BİRLİKTE İŞ YAPMA AHLÂKI

İnsanın yaratılışı, yapısı, fıtratı, tek başına, hiçbir şeye muhtaç olmadan yaşaması mümkün ve elverişli değildir. Sosyal bir varlık olan insan, hayatını devam ettirme ve çevre edinme için zemin hazırlar. Yemesi, içmesi, giyinmesi, barınması,...

KÜLTÜR, TEMEDDÜN, MEDENİYET

kultur medeniyet

[1]

Kültür, bir toplumun yaşayış biçimidir. Bu yaşayış içinde hayatın getirdiği problemleri aşma becerisi ve getirdiği çözümler bu toplumun kültürünü teşkil eder. Sözgelimi fertler arasındaki anlaşmazlıklar için kabile şefine gidilmesi onun söylediğinin ya da verdiği kararın uygulanması bir çözüm biçimidir.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 48. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 48.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Sosyal, siyasî, askerî ve iktisadî hengâmeler bitmez bu ülkede. Biri biter, biri başlar. Hiçbiri de birbirinden bağımsız gelişmez.

3 SAATTE KUR'AN OKUMA PROJESİ

uc saatte kuran

Peygamber Efendimiz (sav) "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." buyuruyor. Kur'an ayı Ramazan'a yaklaştığımızı şu zamanlarda "Bir Ramazan Daha Kur'ansız Geçmesin" diyerek etkili bir teknik ile 3 saatte Kur'an okumaya başlatmayı hedefliyoruz.

2019 YAZ OKULU BAŞLIYOR

yaz okulu 2019

"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." (Hadis-i Şerif)

En yüce hayat, yaratılış gayemize uygun yaşanan hayattır. En temiz insan da Müslümanca yaşayan kişidir.

MEZUNLAR KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİ

mezunlar cemile sultan korosu

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin organize ettiği "Mezunlar Kahvaltısı" 21 Nisan Pazar günü Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı programda Medeniyet Vakfı Başkanı Ömer Küçükağa Hocamız ve Başkan Yardımcısı Kâzım Sağlam Hocamız kısa konuşmalar gerçekleştirdi.

İSTANBUL ŞUBEMİZDE BAYRAMLAŞMA

ramazan bayramlasma

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesinin bayramlaşması, bayramın üçüncü günü Medeniyet Vakfı'nın Fatihteki genel merkezinde gerçekleşti.

Bayramlaşmaya çevre illerden vakıf gönüllülerimiz de katıldı.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 47. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 47.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in “Batı, hiçbir zaman medeni olmamıştır ve bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği; döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur.” sözlerini söyleyeli yaklaşık elli yıl geçmiş bulunuyor. O günden bugüne bir şey değişmedi;

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİMİZ İFTARDA

ortaogretim iftar

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi Ortaöğretim Birimi'nin düzenlediği iftar programımız Medeniyet Vakfı Güneşli Kültür Merkezimiz'de gerçekleşti. Programa Bağcılar, Güneşli ve Sultangaz'deki kültür merkezlerimizden orta öğretim ve lise öğrencileri katıldı.

MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ

medeniyet islami ilimler akademisi açılış

Medeniyet İslami İlimler Akademisi M. Beşir Eryarsoy Hocamızın Fıkıh Usulü dersi ile başladı. Ders öncesi açılış programında Ebubekir Solmaz, İbrahim Hakkı Toprak ve vakıf başkanımız Ömer Küçükağa programın mahiyetine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi.

tefsir dersi 2020