• BİRLİKTE İŞ YAPMA AHLÂKI

İnsanın yaratılışı, yapısı, fıtratı, tek başına, hiçbir şeye muhtaç olmadan yaşaması mümkün ve elverişli değildir. Sosyal bir varlık olan insan, hayatını devam ettirme ve çevre edinme için zemin hazırlar. Yemesi, içmesi, giyinmesi, barınması,...

MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ 2020

misak 2020 kayit

Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası hiç şüphesiz eğitilmiş nesillerle mümkündür. İnancına, İslam ilim geleneğine güvenen, çağın tanıyan ve çağın problemlerine İslam’ın çözüm getirdiğini düşünen Müslüman gençler bu davanın taşıyıcısıdırlar.

EĞİTİMCİ GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞLADI

egp basladi

Vakfımızın İstanbul Şubesi'nin düzenlediği Eğitimci Geliştirme Programı (EGP) 2 Şubat Pazar günü başladı. Programda Uzman Eğitimci Ayhan Başak tarafından dersin içeriği tanıtıldı, ev okulu ve izcilik hakkında bilgi verildi.

Eğitimci Geliştirme Programı

egp site

Eğitimci Geliştirme Programı (EGP), çocuk ve gençlere yönelik faaliyet yapan eğitimcilerin ve eğitim gönüllülerinin pedagojik formasyonunu geliştirir. Ev Okulu ve İzcilik benzeri çalışmalarla eğitim verilecektir.

SURİYE YARDIMLARI BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

suriye yardim 2020

Suriye'nin İdlib kırsalında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere göç etmek zorunda kalan mazlum kardeşlerimiz, bombalardan kurtulmak isterken soğuk ve hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

MEDENİYET BÜLTENİ'NİN 50. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulten 50

Medeniyet Düşünce ve Kültür Bülteni'nin 50. sayısı okuyucuyla buluştu. Kudüs Şairi Nuri Pakdil'i konu alan dosyasıyla bu sayı her sayıda olduğu gibi özgün ve dopdolu bir içeriğe sahip. Bülteninin bu sayısını sitemizden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

LİSELİ ÖĞRENCİLERİMİZLE OKUMA KAMPI

lise okuma kampi

Yarıyıl tatilinde liseli genç kardeşlerimizle gerçekleştirdiğimiz okuma kampında Nouman Ali Khan'ın "Dirilt Kalbini" isimli kitabını okuduk. Başakşehir Kültür Merkezi'nde iki gün süren programda cemaatle namazlar kılındı, Kur'an-ı Kerim okundu, çeşitli etkinliklerle program icra edildi.

YAZ OKULU PROGRAMIMIZ SONA ERDİ

yaz okulu son 2019

Vakfımızın İstanbul Şubesinin organize ettiği ve çeşitli kültür merkezlerimizde gerçekleştirilen Yaz Okulu programımız sona erdi.

Vakfımız, yaz tatilinin gelmesi ile birlikte çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalmasını sağlamak,

Riyazu's Salihin Dersleri

riyazus salihin dersleri

Kâzım Sağlam Hocamızın riyasetinde her perşembe günü İmam Nevevi'nin Riyazü's Salihin isimli eserini okuyoruz. Medeniyet Vakfı Genel Merkezi'nde saat 20.00-22.00 arasında gerçekleşen derslerimize davetlisiniz.

HAZİRAN AYI GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

haziran ayı gündem değerlendirme

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin gerçekleştirdiği aylık gündem değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Haziran ayının gündemi olarak 23 Haziran İstanbul Seçimleri, S-400 ve F-35 Krizleri ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler konuşuldu.

tefsir dersi 2020