HATAY'DA AİLE PANELİ GERÇEKLEŞTİ

hatay aile paneli

Medeniyet Vakfı Hatay şubemizin organizesiyle "Müslüman Aile=Huzurlu Aile" konulu panel gerçekleşti.16 Temmuz 2019 Salı günü ailelerin katılımlarıyla gerçekleşen program İdris Gökalp hocamızın moderatörlüğünde Hafız Musa Özdemir ve Zekeriye Yıldız hocalarımızın sunumları ile gerçekleşti.
Hafız Mehmet Koç hocamızın Kuran tilaveti ile başlayan programda moderatör İdris Gökalp kısa bir giriş konuşması yaptı. Medeniyet Vakfı’nın 2018-2019 yılını “Aile Yılı” olarak belirlediğini, günümüzde Müslümanlar için üzerinde durulması gerekli ve öncelikli meselenin ailenin önemi ve korunması meselesi olduğunu söyleyen İdris Gökalp, ailenin gerçek bir vatan olduğunu, onun işgal edilmesine asla müsaade edilmemesi gerektiğini söyleyerek sözü ilk panelist Zekeriya Yıldız hocaya bıraktı.

Zekeriya Hoca, aile mefhumunun ve evliliğin önemi dile getirdi. Boşanmaların artığını, yeni neslin geç evlenme sorunu ile karşı karşıya kaldığını, gücü yeten kişinin mutlaka evlenmesi gerektiğini ifade etti. Allah Resulü’nün (sav) "Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun."(Buhari) hadisini hatırlatan Zekeriya Hoca, son olarak eş seçerken dikkat edilmesi gereken hususları dile getirdi.

Panelinin ikinci bölümünde konuşmasını Musa Özdemir Hoca, her açıdan eşlerin birbirlerine karşı cömert olmaları gerektiğini, bunun aile huzuru için son derece önemli olduğunu ifade etti. Ailede istişarenin çok önemli olduğunu, her açıdan aile içi istişarenin olması gerektiğini, ailelerin birbirlerine güvenmeleri gerektiğini, ailenin güven üzere kurulması gerektiğini dile getiren Musa Özdemir Hoca konuşmasının devamında aile içi tartışmaların yapılmaması gerektiğini, aile hayatının denge üzere olmasının önemini ifade etti.

Panel dua ve teşekkür konuşması ile sona erdi.

hatay aile paneli 1

hatay aile paneli 2