MEZUNLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

mezunlar kahvaltisi

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Mezunlar Kahvaltısı" Kemerburgaz Kurtkemeri Sosyal Tesisleri'nde 7 Ekim Pazar günü gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı kahvaltının ardından vakıf başkanımız Ömer Küçükağa "İslami Davette Aile'nin Önemi" konulu küçük bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasında ayrıca davet çağrısında bulunan Ömer Hocamız şunları ifade etti:

“Kelime-i tevhidin mahalli olan kalbimizi ibadetlerle, sadakatlerle, kullukla beslemezsek, kalbimizdeki kelime-i tevhid söner. Allah bizlere kalplerimizi tevhidle aydınlatmayı nasip etsin. Kalbimizi tevhidin nuruyla nurlandırsın.

Kur’an-ı Kerim’de Furkan Suresi’nde; “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” şeklinde dua vardır.

Bu duada çocuklar gözümüzün nuru olarak ifade edilmiştir. Dolayısıyla çocuklarımıza gerçekten böyle bakmamız gerekiyor. Çocuklarımızın eğitimi, gelecekleri, kariyerleri için Müslüman ümmete artı bir değer katmalarını sağlamak için çocuklarımızla ilgilenmeli, onların hem dünya hem ahiretleri ile alakadar olmalıyız. Bu noktada annelere büyük vazife düşmektedir. O halde bizler erkekler olarak, çocuklarımızı yetiştiren anne ile yani eşimizle güzel münasebetler kurmalıyız. Biz Medeniyet Vakfı olarak aileye çocuğa ve bununla ilişkin konulara eskisinden daha fazla önem vermek istiyoruz.

Ailelerimizi çocuklarımız geleceğimizi kurtarmaktan başka bizim yolumuz yok. Kısır tartışmaları bırakıp ailelemize dönmeli, çocuklarımıza eğilmeli, komşularımızla iyi ilişkiler kurmalı, akrabalarımızla yakınlaşmalıyız. Kısır tartışmaları bırakıp İslami davete odaklanmamız gerekiyor, davetimizi topluma indirmemiz gerekiyor. Rabbimiz bizi İslami davette hayırlı bereketli sonuçlara ulaştırsın.”

Sohbetin ardından vakıf gönüllülerimiz kendilerine ayrılan vakti doğa gezisi ile değerlendirdi.

Kaynaşma ve tanışmaya vesile olan bu programı tertip eden kardeşlerimize teşekkür eder, Rabbimizin kendilerini hayırlarla mükafatlandırmasını niyaz ederiz.

mezunlar 2018 1

mezunlar 2018 0