DERDİN DERDİMDİR YEMEN

derdin derdimdir yemenn

Yemen’de iç savaşın başladığı 2015 yılından bu yana toplam can kaybı yaklaşık 20 binin üzerinde ve 2 bin 400 çocuk öldürülmüş, 3 bin 600’den fazlası yaralanmış, binlerce masum kişinin yaşamı zarar görmüş ya da yıkılmıştır. Hastanelere, okullara ve altyapı tesislerine yönelik saldırılar ise sıradanlaşmıştır.

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

Sürüp giden çatışmalar, peş peşe gelen saldırılar, güvensizlik ve şiddet nedeniyle ortaya çıkan erişim sınırlılıkları, en muhtaç durumda olanlara ulaşma imkânlarımızı da engellemektedir.

Yemen’de nüfusun yüzde 75’ini oluşturan 22milyon kişi insani yardıma ve korumaya muhtaç bu rakamlar arasında insani yardımlara muhtaç 11 milyon çocuk da yer almaktadır

Dünyanın en büyük açlık kriziyle karşı karşıya olan Yemen’in çığlığına sessiz kalmIyoruz. Derdim Derdimdir Yemen diyerek yardımlarınızı Sadakataşı Derneği ile Yemen’deki kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

Hesap Adı: Sadaka Taşı Derneği

İban no: TR81 0020 6000 5601 5581 2200 10