İSLAM'IN ANLAŞILMASINDA AMELİN ÖNEMİ

amelin onemi 00

9 Şubat 2019 Cumartesi Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "İslam'ın Anlaşılmasında Amelin Önemi" konferansı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İdris Tuğrul Konferansında; İnsan, İman, İslam ve amel ilişkisinden ve bunların birbirinden ayrılamaz unsurlar olduğundan bahsetti.

Konuşmasında Tuğrul; “İslam dünyasındaki anlaşmazlıkların amelin doğru anlaşılamamasından kaynaklandığını, Peygamber (sav)’e ilk gelen emrin “kalk ve uyar” olduğunu, aslında Müslümanların ilk dönemlerinde namaz, oruç, hac ve zekat gibi ibadetlerin emredilmediğini, daha sonra bu ibadetlerin farz kılındığını,

Batılı bir çok akımın insanı anlamaya çalıştığını, ancak bir sonuca varamadıklarını, İslamı ve ameli anlamamız için insanı anlamamız gerektiğini, insanın özünü bilenin Allah olduğunu, tüm uzuvların ibadetinin olduğunu, aklın da ibadeti olduğunu, temiz bir akılla temiz bir varışın ancak gerçekleşebileceğini, temiz bir akılla Allah’a yönelmek ve Peygamber Efendimiz’den (sav) doğru yaşamayı öğrenmek gerektiğini, Allahu Teala’nın Kur'an'da kendisi hakkında neyi bilmemizi istiyorsa onu bildirdiğini,

Çevremizde bir çok insanın cehenneme yürüdüğünü gördüğümüzü, ancak bir Müslüman olarak gerekeni yapamadığımızı, onları bu durumdan kurtarmamız gerektiğini, bizim onların yaptıklarından da sorumlu olduğumuzu, Müslümanların bu gidişten vicdanen rahatsız olması gerektiğini, Allah’ın ahirette bunun hesabını bize soracağını, bu insanların İslam'a yabancı olmadığını, bu itibarla bizim bu insanların sinir uçlarına dokunmamızın yeterli olacağını, ancak bu dokunuşun lafla olamayacağını, örneklikle, amelle olacağını,

Şu anda Müslümanların gündeminde şüphe, tartışma ve fitne olduğunu, ama emelin olmadığını, bu can bu bedende olduğu müddetçe ibadet etmekle mükellef olduğumuzu, amellerimizden de sorumlu olduğumuzu, bizi gaflete düşürenin içi boş ibadetler olduğunu, ibadetlerimiz zayi olursa, amel defterimiz de kapanırsa asıl hüsranın bu olduğunu”

ifade etti.

Çok sayıda katılımcının ilgiyle izlediği konferans soru-cevap faslından sonra sona erdi.

İdris Tuğrul Hocamıza ve konferansımıza teşrif eden kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Konferansa ait fotoğraf karelerini siz kıymetli okuyucularımızın ilgisine sunuyoruz.

amelin onemi 0

amelin onemi 1