• GELECEK TASAVVURU

İki kelime, iki kavram, “gelecek” ve “tasavvur”  Gelecek; 1. (Zaman olarak) içinde bulunulan andan sonraki; henüz yaşanmamış, ilerideki. 2. İleride olması, gerçekleşmesi beklenen. 3. is. Zamanın içinde bulunduğumuz andan sonraki bölümü; henüz...

MEDENİYET BÜLTENİNİN 47. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 47.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in “Batı, hiçbir zaman medeni olmamıştır ve bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği; döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur.” sözlerini söyleyeli yaklaşık elli yıl geçmiş bulunuyor. O günden bugüne bir şey değişmedi;

MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ

medeniyet islami ilimler akademisi 2019 2

Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası hiç şüphesiz eğitilmiş nesillerle mümkündür. İnancına, İslam ilim geleneğine güvenen, çağın tanıyan ve çağın problemlerine İslam’ın çözüm getirdiğini düşünen Müslüman gençler bu davanın taşıyıcısıdırlar.

YEMEN'E YARDIMLARINIZI ULAŞTIRIYORUZ

yemene yardim devam

Medeniyet’in 100’ü Projeleri kapsamında “Derdin Derdimdir Yemen” diyerek yardımlarınızı Medeniyet Vakfı ve Sadakataşı Derneği işbirliği ile Yemen’e ulaştırmaya devam ediyoruz. Temizlik sorunu ve salgın hastalıklar nedeniyle ölümlerin yaşandığı Yemen'in Marib bölgesinde yüzlerce mülteci aileye

İSLAM İKTİSADI PANELİMİZ GERÇEKLEŞTİ

islam iktisadi paneli

Üniversiteli kardeşlerimizin sunumu ile “Temel Değerleriyle İslam İktisadı” panelimiz gerçekleşti. İsmail Ünal, Yüsref Yeşilbingöl, Metin Altay ve Muhammed Madenci kardeşlerimiz hazırladıkları slaytlar eşliğinde İslam iktisadını genel çerçevede ele aldılar.

İNGİLİZCE KONUŞMA KULÜBÜ

speakin english club 3

Medeniyetin 100’ü Projeleri kapsamında ortaya çıkan “English Speaking Club (İngilizce Konuşma Kulübü)” İngilizce bilginizi konuşarak pratik yapmanızı sağlayan bir etkinlik kulübüdür.

ULUSLARARASI İMAM HATİP LİSESİNDEN VAKFIMIZA ZİYARET

fsm ziyaret

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri vakfımızı ziyaret ederek vakıf başkan yardımcımız Kâzım Sağlam ile görüştü. Sezai Karakoç'un Mehmet Akif kitabı üzerinden Mehmet Akif'in kişiliği ve gençliğe bıraktığı miras üzerine konuşuldu.

KUR'AN'A ÇAĞRI KONFERANSIMIZ GERÇEKLEŞTİ

kurana cagri omer hoca

Medeniyet Vakfı Başkanı Ömer Küçükağa Hocamızın sunumu ile Kur'an'a Çağrı konferansı 20 Ocak Pazar günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başlayan programda Ömer Küçükağa,

SURİYELİ TUTSAK KADIN VE ÇOCUKLAR

vicdan hareketi eylem

Vicdan Hareketi'nin organize ettiği eylemde Suriyeli tutsak kadın ve çocukların özgürlüğü için binlerce kişi Sultanahmet Meydanı’nda bir araya gelerek Suriye zindanlarındaki mazlum kadın ve çocukların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 46. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 46.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

İslâm ümmeti olarak yaşadıklarımızı esasında kendi ellerimizle ettiklerimizin bir muhassalası olarak görmek daha hakkaniyetli bir yaklaşım olacaktır. Zira iyilikler Allah'tan, kötülükler bizdendir.