• ÇOCUK EĞİTİMİNDE İSLAMİ AİLE MODELİ

Modern(!) zamanlardayız. İnatla vahye ve ilâhî değerlere sırt çeviren modern zamanlar. Seküler ve laik değerlerin(!) fütursuzca körpecik dimağlara empoze edildiği, ahlâk ve insanlıktan uzak, çıkarcı, egoist ve postmodern zalimler üreten bir çağda...

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER ARMUTLU KAMPI'NDA BULUŞTU

universiteli gencler armutlu kampi

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin üniversite faaliyetleri çerçevesinde üniversiteli gençler Armutlu’da kamp gerçekleştirdi. Armutlu Tatil Köyü’nde gerçekleşen kampta genç kardeşlerimiz üniversitede İslamî davetinin imkânları üzerinde konuştu, karşılıklı olarak tecrübelerini paylaştı.

KONFERANSA DAVET

derdin derdimdir yemendir

Sunumunu Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal'ın yapacağı "Derdin Derdimdir Yemen" konulu konferansımız 15 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'da Medeniyet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleşecektir. Teşriflerinizi bekleriz.

MEZUNLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

mezunlar kahvaltisi

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Mezunlar Kahvaltısı" Kemerburgaz Kurtkemeri Sosyal Tesisleri'nde 7 Ekim Pazar günü gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı kahvaltının ardından vakıf başkanımız Ömer Küçükağa "İslami Davette Aile'nin Önemi" konulu küçük bir sohbet gerçekleştirdi.

MEDENİYET'İN 100'Ü

medeniyetin yuzu

Bu projede seçkin, özverili ve çalışkan bir ekibin, gönüllülük çerçevesinde Allah’ın rızasını kazanma gayreti içerisinde, ayetler ve hadis kaynakları içerisinde yapılacak titiz araştırmalar ile 100 güzel fikri ortaya çıkarması ve uygulamaya geçirmeye çalışması esas alınmıştır.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 45. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 45.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Yeni bir sayıyla tekrar huzurlarınızdayız. Dosya konumuz, eğitim. Millet olarak en önemli sorunumuzun eğitim olduğu yediden yetmişe herkesçe malum.

İLKA'DAN VAKFIMIZA ZİYARET

ilkadan vakfimiza ziyaret

Ankara’da eğitim faaliyetlerine devam eden İslami İlimler Kız Akademisi (İLKA) öğrencileri İstanbul’a yaptığı “Medeniyetimize Yolculuk” isimli gezi kapsamında vakfımıza ziyarette bulundu.

Gezi kapsamında Fatih Camii, Eyüp Camii, Sultanahmet Camii, Eyüp Camii başta olmak üzere İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden öğrenciler,

BİRLİKTE YOL YÜRÜMEK-1

birlikte yol yurumek 1

İnsanoğlu umumiyetle cemiyet içinde yaşarken bazı değişik sebeplerle tek başına yaşamak ister. Bu, bazen daha iyi ibadet etmek için inzivaya çekilme isteğinden kaynaklanabileceği gibi, bazen ve çoğunlukla daha rahat edeceği ve insanlarla etkileşimin getireceği yorgunluktan kaçınmaktan da kaynaklanmaktadır.

BİRLİKTE YOL YÜRÜMEK-2

birlikte yol yurumek 2

Aile ve Büyük Aile

Bu gün ailenin durumu içler acısı. Karı ve koca birbirinin potansiyel düşmanı olarak gösteriliyor. Özellikle birtakım cinayetler medyada verilerek baba veya koca potansiyel bir tehdit olarak gösteriliyor. Boşanma oranları ürkütecek boyutlara ulaşmış durumda.

MUVAFAKAT DERSLERİ BAŞLIYOR

besir eryarsoy el muvafakat 2018

M. Beşir Eryarsoy Hocamızın riyasetinde İmam Şatıbi'nin El-Muvafakat adlı değerli eserini Arapça metninden okuyoruz. 26 Eylül 2018 Çarşamba gününden itibaren her hafta Medeniyet Vakfı'nda gerçekleşecek programımız saat 17.00'da başlayacaktır.