• ATALETİMİZİN SEBEPLERİ

MEDENİYET BÜLTENİNİN 45. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 45.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Yeni bir sayıyla tekrar huzurlarınızdayız. Dosya konumuz, eğitim. Millet olarak en önemli sorunumuzun eğitim olduğu yediden yetmişe herkesçe malum.

BİRLİKTE YOL YÜRÜMEK-1

birlikte yol yurumek 1

İnsanoğlu umumiyetle cemiyet içinde yaşarken bazı değişik sebeplerle tek başına yaşamak ister. Bu, bazen daha iyi ibadet etmek için inzivaya çekilme isteğinden kaynaklanabileceği gibi, bazen ve çoğunlukla daha rahat edeceği ve insanlarla etkileşimin getireceği yorgunluktan kaçınmaktan da kaynaklanmaktadır.

POSTALIN EZİCİ YÜZÜ: DARBELER

postalin ezici yuzu darbeler

“Darbe” Nedir?
Sözlükte “vuruş, çarpış; birini kötü duruma düşüren, sarsan olay; bir ülkede baskı kurarak, zor kullanarak veya demokratik yollardan yararlanarak hükûmeti istifa ettirme veya rejimi değiştirecek biçimde yönetimi devirme işi” olarak tanımlanan “darbe”1 , Türkiye için de önem arz eden bir kavramdır.

MUVAFAKAT DERSLERİ BAŞLIYOR

besir eryarsoy el muvafakat 2018

M. Beşir Eryarsoy Hocamızın riyasetinde İmam Şatıbi'nin El-Muvafakat adlı değerli eserini Arapça metninden okuyoruz. 26 Eylül 2018 Çarşamba gününden itibaren her hafta Medeniyet Vakfı'nda gerçekleşecek programımız saat 17.00'da başlayacaktır.

ATALETİMİZİN SEBEPLERİ

Atalet ile âtıl olmak kelimesi aynı kökten gelmekte ve kısaca çalışmamak, hiçbir şey yapmamak, tatil yapmak anlamını taşımaktadır. Kelimenin anlamına daha iyi vâkıf olmak amacıyla "atalet" ile aynı kökten türeyen bazı kelimelerin anlamlarını -sözlüklerden hareketle- daha yakından tanıyalım:

TEFSİR DERSLERİ BAŞLIYOR

tefsir site 2018 2019

14. yılına giren M. Beşir Eryarsoy Hocamızla ile tefsir dersleri 26 Eylül çarşamba günü saat 20.00'da Medeniyet Vakfı Şehremini Kültür Merkezi'nde başlıyor.

Adres: Millet Caddesi Şehremini Camii Sk. No: 4/1 Topkapı (İETT Garajı Yanı) Fatih/İstanbul

SEYYİD KUTUB'A GÖRE KUR’ÂN'IN USLÛBU

seyyid kutub uslub

Benim sizlere sunacağım tebliğimin konusu “Seyyid Kutub’a Göre Kur’ân-ı Kerim’in Uslûbu”. İki şeyden söz ediyoruz: Bir, Seyyid Kutub, bir de Kur’ân’a göre onun uslûbu. Önce bir tespitte bulunalım: Bu iki konu, “en” diyebileceğimiz mevzulardır. Kur’ân-ı azimu’ş-şan yeryüzünün en çok okunan ve talimatlarına en çok riayet edilen kitabıdır.

ABDULMETİN HOCA İÇİN ANMA PROGRAMI

abdulmetin balkanlioglu panel

20 Haziran’da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden ülkemizin değerli hatiplerinden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca, Eyüp Platformu’nun düzenlediği panel ile anılacak. “Şahidlerin Şehadeti ile Abdulmetin Balkanlıoğlu” ismini taşıyan anma programında vakfımızın değerli hocalarından Kâzım Sağlam’ın

GENÇLİK VE BAĞIMLILIK

genclik bagimlilik 1

Günümüzde bağımlılıkların hayatımızda yer alması, belki de hiç farkında olmadan, bize sormadan çat kapı girmesi durumuyla karşı karşıyayız. Maalesef daha baştan “Ben bağımlı olmam, bir kereden bir şey olmaz, istediğim zaman bırakırım” gibi klişe sözler söylesek de bir de bakmışız ki hayatımızın içinde buluruz kendisini.