SURİYE YARDIMLARI BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

suriye yardim 2020

Suriye'nin İdlib kırsalında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere göç etmek zorunda kalan mazlum kardeşlerimiz, bombalardan kurtulmak isterken soğuk ve hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

LİSELİ ÖĞRENCİLERİMİZLE OKUMA KAMPI

lise okuma kampi

Yarıyıl tatilinde liseli genç kardeşlerimizle gerçekleştirdiğimiz okuma kampında Nouman Ali Khan'ın "Dirilt Kalbini" isimli kitabını okuduk. Başakşehir Kültür Merkezi'nde iki gün süren programda cemaatle namazlar kılındı, Kur'an-ı Kerim okundu, çeşitli etkinliklerle program icra edildi.

YAZ OKULU PROGRAMIMIZ SONA ERDİ

yaz okulu son 2019

Vakfımızın İstanbul Şubesinin organize ettiği ve çeşitli kültür merkezlerimizde gerçekleştirilen Yaz Okulu programımız sona erdi.

Vakfımız, yaz tatilinin gelmesi ile birlikte çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalmasını sağlamak,

Riyazu's Salihin Dersleri

riyazus salihin dersleri

Kâzım Sağlam Hocamızın riyasetinde her perşembe günü İmam Nevevi'nin Riyazü's Salihin isimli eserini okuyoruz. Medeniyet Vakfı Genel Merkezi'nde saat 20.00-22.00 arasında gerçekleşen derslerimize davetlisiniz.

HAZİRAN AYI GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

haziran ayı gündem değerlendirme

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin gerçekleştirdiği aylık gündem değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Haziran ayının gündemi olarak 23 Haziran İstanbul Seçimleri, S-400 ve F-35 Krizleri ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler konuşuldu.

Eğitimci Geliştirme Programı

egp site

Eğitimci Geliştirme Programı (EGP), çocuk ve gençlere yönelik faaliyet yapan eğitimcilerin ve eğitim gönüllülerinin pedagojik formasyonunu geliştirir. Ev Okulu ve İzcilik benzeri çalışmalarla eğitim verilecektir.

KÜLTÜR, TEMEDDÜN, MEDENİYET

kultur medeniyet

[1]

Kültür, bir toplumun yaşayış biçimidir. Bu yaşayış içinde hayatın getirdiği problemleri aşma becerisi ve getirdiği çözümler bu toplumun kültürünü teşkil eder. Sözgelimi fertler arasındaki anlaşmazlıklar için kabile şefine gidilmesi onun söylediğinin ya da verdiği kararın uygulanması bir çözüm biçimidir.

MEDENİYET BÜLTENİ'NİN 50. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulten 50

Medeniyet Düşünce ve Kültür Bülteni'nin 50. sayısı okuyucuyla buluştu. Kudüs Şairi Nuri Pakdil'i konu alan dosyasıyla bu sayı her sayıda olduğu gibi özgün ve dopdolu bir içeriğe sahip. Bülteninin bu sayısını sitemizden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 48. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 48.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Sosyal, siyasî, askerî ve iktisadî hengâmeler bitmez bu ülkede. Biri biter, biri başlar. Hiçbiri de birbirinden bağımsız gelişmez.

medeniyet bulten logo

ilka kiz akademisi