• İNSAN KENDİ ÖZÜNE BAKABİLİR Mİ?

Uzun bir aradan sonra tekrar huzurunuzdayım. Geçirmekte olduğumu bir rahatsızlık nedeniyle yazıya ara vermiştim. Bundan böyle yazı tarzımı belki konu seçimini değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım becerebilir miyim? Dualarınızı bekliyorum.

2019 YAZ OKULU BAŞLIYOR

yaz okulu 2019

"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." (Hadis-i Şerif)

En yüce hayat, yaratılış gayemize uygun yaşanan hayattır. En temiz insan da Müslümanca yaşayan kişidir.

İSTANBUL ŞUBEMİZDE BAYRAMLAŞMA

ramazan bayramlasma

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesinin bayramlaşması, bayramın üçüncü günü Medeniyet Vakfı'nın Fatihteki genel merkezinde gerçekleşti.

Bayramlaşmaya çevre illerden vakıf gönüllülerimiz de katıldı.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 47. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 47.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in “Batı, hiçbir zaman medeni olmamıştır ve bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği; döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur.” sözlerini söyleyeli yaklaşık elli yıl geçmiş bulunuyor. O günden bugüne bir şey değişmedi;

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİMİZ İFTARDA

ortaogretim iftar

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi Ortaöğretim Birimi'nin düzenlediği iftar programımız Medeniyet Vakfı Güneşli Kültür Merkezimiz'de gerçekleşti. Programa Bağcılar, Güneşli ve Sultangaz'deki kültür merkezlerimizden orta öğretim ve lise öğrencileri katıldı.

MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ

medeniyet islami ilimler akademisi açılış

Medeniyet İslami İlimler Akademisi M. Beşir Eryarsoy Hocamızın Fıkıh Usulü dersi ile başladı. Ders öncesi açılış programında Ebubekir Solmaz, İbrahim Hakkı Toprak ve vakıf başkanımız Ömer Küçükağa programın mahiyetine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi.

3 SAATTE KUR'AN OKUMA PROJESİ

uc saatte kuran

Peygamber Efendimiz (sav) "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." buyuruyor. Kur'an ayı Ramazan'a yaklaştığımızı şu zamanlarda "Bir Ramazan Daha Kur'ansız Geçmesin" diyerek etkili bir teknik ile 3 saatte Kur'an okumaya başlatmayı hedefliyoruz.

MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ

medeniyet islami ilimler akademisi 2019 2

Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası hiç şüphesiz eğitilmiş nesillerle mümkündür. İnancına, İslam ilim geleneğine güvenen, çağın tanıyan ve çağın problemlerine İslam’ın çözüm getirdiğini düşünen Müslüman gençler bu davanın taşıyıcısıdırlar.

MEZUNLAR KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİ

mezunlar cemile sultan korosu

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin organize ettiği "Mezunlar Kahvaltısı" 21 Nisan Pazar günü Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı programda Medeniyet Vakfı Başkanı Ömer Küçükağa Hocamız ve Başkan Yardımcısı Kâzım Sağlam Hocamız kısa konuşmalar gerçekleştirdi.

İSLAM İKTİSADI PANELİMİZ GERÇEKLEŞTİ

islam iktisadi paneli

Üniversiteli kardeşlerimizin sunumu ile “Temel Değerleriyle İslam İktisadı” panelimiz gerçekleşti. İsmail Ünal, Yüsref Yeşilbingöl, Metin Altay ve Muhammed Madenci kardeşlerimiz hazırladıkları slaytlar eşliğinde İslam iktisadını genel çerçevede ele aldılar.