• HANİ KAMPLAŞMA OLMAYACAKTI!

Bilim-din ilişkisi her zaman farklı yorumlanmıştır. Bilimin alanı ile dinin alanı nerede başlar nerede biter veya din ile bilim yekdiğerine zıt mıdır? Deneysel ve teknik bilimlerde, ölçülemeyen şeylere çok itibar edilmez. Doğa bilimciler,...

MEDENİYET BÜLTENİ 52. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 52.sayi site

Kıymetli Okuyucular

Covid-19 denilen Çin kaynaklı küresel salgın, bütün dünyayı derinden etkilemiş bulunuyor. “Covid-19 öncesi ve sonrası” denebilecek kadar keskin ayırımların yapıldığı şu günlerde sosyal, siyasî ve ekonomik yapılar büyük zararlar gördü.

AYASOFYA HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

ayasofya cami olmali

AYASOFYA YENİDEN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethinden sonra fethin sembolü olarak camiye dönüştürülen ve kıyamete kadar cami olarak vakfedilen Ayasofya, yaklaşık 500 yıl boyunca minarelerinde ezanların, kubbesinde tekbirlerin yankılandığı bir cami olarak hizmet verdi.

RAMAZAN VE İNSAN

ramazan ve insan hayriye bican

Yaşam bir yolculuktur, yürüyüştür. Bir hakikat yürüyüşüdür. Bir harekettir, özü ve kimliği bulma hareketi. Fıtrat izini takip hareketi. Bir ömür boyu, Hakka yürüyüş seferberliğidir, yaşam. Yolcuyuz bir yerden geliyoruz. Kalmayacağız konaklayıp, soluklanıp gideceğiz. Hikmeti talep eden, hakikati takip eden yolcularız.

İSİMLER, KİMLİK VE TEMSİL

isimler kimlik ve temsil

“Allah Âdem'e bütün isimleri öğretti. Sonra onları meleklere arz edip ‘Eğer siz sözünüzde sadık iseniz şunların isimlerini bana bildirin.’ dedi.”1

İsimlerin insanlar üzerinde olumlu ve olumsuz etkiler bıraktığı inkâr edilmez bir gerçektir. Hepimizin zihninde tarihî süreç içinde menfi veya müspet mana kazanan, pozitif veya negatif etki bırakan isim ve kavramlar vardır.

MEDENİYET İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ 2020

misak 2020 kayit

Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası hiç şüphesiz eğitilmiş nesillerle mümkündür. İnancına, İslam ilim geleneğine güvenen, çağın tanıyan ve çağın problemlerine İslam’ın çözüm getirdiğini düşünen Müslüman gençler bu davanın taşıyıcısıdırlar.

"MEDENİYETİMİZİ NASIL İHYA EDEBİLİRİZ?"

medeniyet ihya

Müslümanların yaklaşık son iki asırlık süre zarfında sıklıkla sordukları sorulardan birisi “Medeniyetimizi nasıl ihya edebiliriz” sorusu olmuştur denebilir. Özellikle Osmanlı hilafetinin ilga edilmesinden sonra o tarihe kadar kötüye gidişin sebeplerini ve bu kötü gidişi durduracak önlemleri arayan mütefekkir ve münevverlerimiz, o tarihten sonra artık tam anlamıyla çökmüş bir medeniyeti yeniden nasıl ayağa kaldırabilecekleri üzerinde kafa yormuşlardır.

EĞİTİMCİ GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞLADI

egp basladi

Vakfımızın İstanbul Şubesi'nin düzenlediği Eğitimci Geliştirme Programı (EGP) 2 Şubat Pazar günü başladı. Programda Uzman Eğitimci Ayhan Başak tarafından dersin içeriği tanıtıldı, ev okulu ve izcilik hakkında bilgi verildi.

BİR MEDENİYETİN YENİDEN DİRİLİŞİ

bir medeniyetin yeniden dirilisi

Medeniyetlerin doğum, gelişim ve kayboluşları üzerine düşünen ve onların değerlendirmesini yapan medeniyet tarihçileri ve filozoflar, birçok görüş ortaya atmışlardır. Kimileri medeniyetlerin de insanlar gibi doğup büyüdükleri ve öldükleri kanaatini taşımaktadırlar ki Arnold Joseph Toynbee, (14 Nisan 1889‑22 Ekim 1975, İngiliz tarihçi) bunların prototipidir.

SURİYE YARDIMLARI BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

suriye yardim 2020

Suriye'nin İdlib kırsalında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere göç etmek zorunda kalan mazlum kardeşlerimiz, bombalardan kurtulmak isterken soğuk ve hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

ilka kayit 2020 sinav