• SURİYELİ MUHACİRLER VE MÜLTECİ POLİTİKALARI

Göçlerin sık ve çok olduğu coğrafya bazen çok esnek olur, yeni gelene kucak açar onun iyi taraflarını alır kendine mal eder, yeni gelenlerin yanlışlarını da düzeltme yoluna gider. Bu hal oturmuş topluluklar için mümkündür. Gelen göçmen sayısı...

YAZ OKULU PROGRAMIMIZ SONA ERDİ

yaz okulu son 2019

Vakfımızın İstanbul Şubesinin organize ettiği ve çeşitli kültür merkezlerimizde gerçekleştirilen Yaz Okulu programımız sona erdi.

Vakfımız, yaz tatilinin gelmesi ile birlikte çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalmasını sağlamak,

HAZİRAN AYI GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

haziran ayı gündem değerlendirme

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin gerçekleştirdiği aylık gündem değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Haziran ayının gündemi olarak 23 Haziran İstanbul Seçimleri, S-400 ve F-35 Krizleri ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler konuşuldu.

İSTANBUL ŞUBEMİZDE BAYRAMLAŞMA

ramazan bayramlasma

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesinin bayramlaşması, bayramın üçüncü günü Medeniyet Vakfı'nın Fatihteki genel merkezinde gerçekleşti.

Bayramlaşmaya çevre illerden vakıf gönüllülerimiz de katıldı.

KÜLTÜR, TEMEDDÜN, MEDENİYET

kultur medeniyet

[1]

Kültür, bir toplumun yaşayış biçimidir. Bu yaşayış içinde hayatın getirdiği problemleri aşma becerisi ve getirdiği çözümler bu toplumun kültürünü teşkil eder. Sözgelimi fertler arasındaki anlaşmazlıklar için kabile şefine gidilmesi onun söylediğinin ya da verdiği kararın uygulanması bir çözüm biçimidir.

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİMİZ İFTARDA

ortaogretim iftar

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi Ortaöğretim Birimi'nin düzenlediği iftar programımız Medeniyet Vakfı Güneşli Kültür Merkezimiz'de gerçekleşti. Programa Bağcılar, Güneşli ve Sultangaz'deki kültür merkezlerimizden orta öğretim ve lise öğrencileri katıldı.

MEDENİYET BÜLTENİNİN 48. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 48.sayi

Kıymetli Medeniyet Okuyucuları,

Sosyal, siyasî, askerî ve iktisadî hengâmeler bitmez bu ülkede. Biri biter, biri başlar. Hiçbiri de birbirinden bağımsız gelişmez.

3 SAATTE KUR'AN OKUMA PROJESİ

uc saatte kuran

Peygamber Efendimiz (sav) "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." buyuruyor. Kur'an ayı Ramazan'a yaklaştığımızı şu zamanlarda "Bir Ramazan Daha Kur'ansız Geçmesin" diyerek etkili bir teknik ile 3 saatte Kur'an okumaya başlatmayı hedefliyoruz.

2019 YAZ OKULU BAŞLIYOR

yaz okulu 2019

"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." (Hadis-i Şerif)

En yüce hayat, yaratılış gayemize uygun yaşanan hayattır. En temiz insan da Müslümanca yaşayan kişidir.

MEZUNLAR KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİ

mezunlar cemile sultan korosu

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin organize ettiği "Mezunlar Kahvaltısı" 21 Nisan Pazar günü Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşti. Ailece katılımın sağlandığı programda Medeniyet Vakfı Başkanı Ömer Küçükağa Hocamız ve Başkan Yardımcısı Kâzım Sağlam Hocamız kısa konuşmalar gerçekleştirdi.

medeniyet akademi 2019 2020 1

medeniyet bulten logo