• MEDENİYET BÜLTENİ'NİN 58. SAYISI ÇIKTI

Türkiye'nin son yüzyılına damgasını vurmuş çok önemli bir İslâm şairini, Üstat Sezai Karakoç'u, geçtiğimiz kasım ayında ahirete uğurladık. Koca bir nesle kol kanat geren ulu çınar, sessiz sedasız ayrıldı aramızdan. Seksen sekiz yıllık ömrüne nice...

MEDENİYET BÜLTENİ'NİN 57. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 57.sayı

Kıymetli Okuyucular,

ABD ve AB şahsında bütün emperyalist devletler Afganistan’da sürdürdükleri kirli savaşı onursuzca kaybettiler ve ülkeden rezil olup gittiler. Dünya kamuoyu ekranlarda bu küresel mütegallibelerin apar topar kaçışına şahit oldu. Doğrusu ibretlik bir tabloydu o sahneler.

AFRİKA KURBAN ORGANİZASYONU

afrika kurban 2021

Vermiş olduğunuz vekaletler doğrultusunda kurbanlarınızı kesip başta Afrika olmak üzere Suriye, Yemen ve Arakan'da ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Sizleri bu hayra ortak olmaya, kurbanınızı kardeşlerinizle paylaşmaya davet ediyoruz.

AYASOFYA HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

ayasofya cami olmali

AYASOFYA YENİDEN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethinden sonra fethin sembolü olarak camiye dönüştürülen ve kıyamete kadar cami olarak vakfedilen Ayasofya, yaklaşık 500 yıl boyunca minarelerinde ezanların, kubbesinde tekbirlerin yankılandığı bir cami olarak hizmet verdi.

KURBAN KESİM HİZMETİ 2021

kurban kesim hizmeti 2021

KURBAN SATIŞI VE KESİMİ İÇİN KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Güngören Kültür Merkezimizin koordinasyonunda; kendi kesimhanemizde kurban ibadetinizi İslami usullere göre, sağlıklı ve hijyenik koşullarda yerine getirme kolaylığını sizlere sunuyoruz.

İSİMLER, KİMLİK VE TEMSİL

isimler kimlik ve temsil

“Allah Âdem'e bütün isimleri öğretti. Sonra onları meleklere arz edip ‘Eğer siz sözünüzde sadık iseniz şunların isimlerini bana bildirin.’ dedi.”1

İsimlerin insanlar üzerinde olumlu ve olumsuz etkiler bıraktığı inkâr edilmez bir gerçektir. Hepimizin zihninde tarihî süreç içinde menfi veya müspet mana kazanan, pozitif veya negatif etki bırakan isim ve kavramlar vardır.

FİLİSTİNLİ KARDEŞİNE MEKTUP ŞİİR RESİM

filistinli kardesine mektup siir resim

Çocuklar Filistinli Kardeşleriyle Buluşuyor.

Medeniyet vakfı İstanbul Şubesi olarak ortaokul öğrencileriyle Filistin'li kardeşlerimizle mektup, şiir ve resimlerimizle buluşup onlara moral oluyoruz.

"MEDENİYETİMİZİ NASIL İHYA EDEBİLİRİZ?"

medeniyet ihya

Müslümanların yaklaşık son iki asırlık süre zarfında sıklıkla sordukları sorulardan birisi “Medeniyetimizi nasıl ihya edebiliriz” sorusu olmuştur denebilir. Özellikle Osmanlı hilafetinin ilga edilmesinden sonra o tarihe kadar kötüye gidişin sebeplerini ve bu kötü gidişi durduracak önlemleri arayan mütefekkir ve münevverlerimiz, o tarihten sonra artık tam anlamıyla çökmüş bir medeniyeti yeniden nasıl ayağa kaldırabilecekleri üzerinde kafa yormuşlardır.

MEDENİYET BÜLTENİ 52. SAYISI ÇIKTI

medeniyet bulteni 52.sayi site

Kıymetli Okuyucular

Covid-19 denilen Çin kaynaklı küresel salgın, bütün dünyayı derinden etkilemiş bulunuyor. “Covid-19 öncesi ve sonrası” denebilecek kadar keskin ayırımların yapıldığı şu günlerde sosyal, siyasî ve ekonomik yapılar büyük zararlar gördü.

BİR MEDENİYETİN YENİDEN DİRİLİŞİ

bir medeniyetin yeniden dirilisi

Medeniyetlerin doğum, gelişim ve kayboluşları üzerine düşünen ve onların değerlendirmesini yapan medeniyet tarihçileri ve filozoflar, birçok görüş ortaya atmışlardır. Kimileri medeniyetlerin de insanlar gibi doğup büyüdükleri ve öldükleri kanaatini taşımaktadırlar ki Arnold Joseph Toynbee, (14 Nisan 1889‑22 Ekim 1975, İngiliz tarihçi) bunların prototipidir.

tefsir dersi 2020