• YENİ MODERNLİĞE KARŞI YENİ NESİL İSLAMLAŞMAYI SAĞLAYACAK

Kendi çağını anlayan, onunla aynı dili konuşan, çağın imkânlarından istifade ederek İslam’ı çağın insanının anladığı şekilde sunabilen bir gençlik. Hem bu çağla iletişim kuracak, onu anlayacak hem de onun azgınlıklarıyla hesaplaşacak bir gençlik. İşte...

TÜRKÖZÜ'NDE KARDEŞLİK İFTARI

turkozu iftar 2

Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarını gündemde tutmak ve İslam coğrafyasında yaşanan katliam, gözyaşı, zulümleri, açlık ve sefaleti gündeme getirmek niyetiyle Medeniyet Vakfı Türközü Kültür Merkezi'nde Kardeşlik İftarı düzenlenmiştir.

ANKARA ŞUBEMİZDE GELENEKSEL İFTAR

ankara iftar 0

8 Haziran 2018 Cuma günü Medeniyet Vakfı Ankara Şubesinde Geleneksel Ramazan İftarı gerçekleşti. İftarın ardından Şeyho Duman Hocamız iftar duası yaptı. Akşam namazının eda edilmesinden ve Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra yine Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi tarafından ilkokul, ortaokul ve liseli gençler arasında

SİNCAN KÜLTÜR MERKEZİNDE İFTAR

sincan iftar

Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi Sincan Kültür Merkezinde 22 Mayıs Salı günü yaklaşık 300 mahalle sakininin katıldığı bir iftar programı tertip edildi. Sincan Kültür Merkezinin ilk iftarında Medeniyet Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem AFŞAR açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

SİTELER KÜLTÜR MERKEZİNDE RAMAZAN İFTARI

siteler iftar

Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi Siteler Kültür Merkezinin düzenlemiş olduğu toplu iftar programı 26 Mayıs Pazar günü Suriyeli kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı Önder mahallesinde gerçekleşti.

KUDÜS YENİDEN İŞGAL EDİLİYOR

kudus basin aciklamasi

16 Mayıs 2018 Çarşamba günü öğle namazını müteakiben Müslümanlarla Dayanışma Platformu (İlkav, Medeniyet Vakfı, Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi, Vahdet Vakfı ve Yardımeli Derneği) tarafından Gazze’de şehid olan kardeşlerimiz için Hacı Bayram Camiinde gıyabi cenaze namazı kılınıp basın açıklaması yapıldı.

TÜRKÖZÜ KÜLTÜR MERKEZİNDE İFTAR

turkozu iftar
Resul-i Ekrem Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizî, Savm: 82; İbni Mâce, Sıyam: 40)