• SURİYELİ MUHACİRLER VE MÜLTECİ POLİTİKALARI

Göçlerin sık ve çok olduğu coğrafya bazen çok esnek olur, yeni gelene kucak açar onun iyi taraflarını alır kendine mal eder, yeni gelenlerin yanlışlarını da düzeltme yoluna gider. Bu hal oturmuş topluluklar için mümkündür. Gelen göçmen sayısı...

ANKARA ŞUBEMİZİN PİKNİĞİ GERÇEKLEŞTİ

medeniyet ankara piknik

Medeniyet Vakfı Ankara Şubemizin Geleneksel Pikniği 7 Temmuz pazar günü büyük bir katılımla gerçekleşti. Pikniğe Medeniyet Vakfı Başkanı Ömer Küçükağa Hocamız, İstanbul başta olmak üzere diğer şubelerimizden vakıf gönüllüsü kardeşlerimiz katıldı.

İLKA'DA YIL SONU PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

ilka yil sonu

İLKA Akademi birinci yıl sonu programını, Zamanın Fâtıma'sı olmaya adanmış yüreklerin tarihe atılmış anısı olarak büyük bir katılım ile gerçekleştirdik.

Kuran'ı Kerim tilâveti ile başlayan programımız açılış konuşması, Türkçe ve Arapça şiirler, Hz.Fâtıma konulu piyes, Arapça ve Türkçe koro, ödül töreni, öğretmenlerimize plaket ve hediye takdimiyle devam etti.

ANKARA MEDENİYET VAKFI YAZ OKULU

medeniyet yaz okulu 2019

"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." (Hadis-i Şerif)

En yüce hayat, yaratılış gayemize uygun yaşanan hayattır. En temiz insan da Müslümanca yaşayan kişidir.

LİSELİ ÖĞRENCİLERDEN İSTANBUL GEZİSİ

lise ankara istanbul

Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi'nden liseli kardeşlerimiz kıymetli hocaları ile birlikte 15-16 Haziran tarihlerinde kültür başkentimiz İstanbul’a bir gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında İstanbul'un kültürel ve tarihi mekanları başta olmak üzere birçok yer ziyaret edildi.

ANKARA ŞUBEMİZİN İFTARI GERÇEKLEŞTİ

iftar ankara 2019

24 Mayıs Cuma günü Medeniyet Vakfı Ankara Şubemizde iftar gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu iftar programından sonra ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ilmihal yarışmasında dereceğe girenlere ödülleri takdim edildi.

MUHAMMED MURSİ KATLEDİLDİ

muhammed mursi katledildi

Arap Baharı’nın etkisiyle Tunus’ta gerçekleşen yönetim değişikliğinden sonra yönetimi değişen ikinci ülke Mısır olmuştur. Mısır halkı tarafından, 1981’den bu yana demir yumrukla Mısır’ı yöneten işbirlikçi Hüsnü Mübarek, 25 Ocak 2011 halk ayaklanmasının ardından 11 Şubat 2011’de istifa etmek zorunda bırakılmıştı.

İLMİHAL YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

ilmihal sonuclari

Medeniyet Vakfı Ankara Şubesinin 13 Nisanda düzenlediği İlmihal yarışmasının sonuçları açıklanmıştır. Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri 24 Mayıs 2019 Cuma günü Vakfımızın Ankara Şubesinde yapılacak iftar programında takdim edilecektir. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını yüce Allah’tan dileriz.

LİSELİ ÖĞRENCİLER İÇİN İSTANBUL GEZİSİ

ankara istanbul gezi

Lise kardeşlerimizle ecdadımızın bizlere bıraktığı büyük mirasın izlerini sürmek ve ihtişamlı günlerini hatırlamak için Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi olarak kültür ve medeniyet başkenti İstanbul'a gidiyoruz. 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek gezi için kayıt yaptırmakta geç kalmayın!

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HİZMETİÇİ SEMİNERLERİ

iç anadolu hizmetici

20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara Çubuk Kışlacık’da Belediyenin Sosyal Tesislerinde Medeniyet Vakfı İç Anadolu Bölgesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri gerçekleşti. Seminerlerin ilk sunumunu gerçekleştiren Niğde’den Erol Savaş; “Bizim rastgele bir araya gelmiş insanlar olmadığımızı,

medeniyet bulten logo