• ATALETİMİZİN SEBEPLERİ

Atalet ile âtıl olmak kelimesi aynı kökten gelmekte ve kısaca çalışmamak, hiçbir şey yapmamak, tatil yapmak anlamını taşımaktadır. Kelimenin anlamına daha iyi vâkıf olmak amacıyla "atalet" ile aynı kökten türeyen bazı kelimelerin anlamlarını...

MEDRESELİ GENÇLERİMİZDEN VAKFIMIZA ZİYARET

medreseli gençler ziyaret

Adana'da hafızlık eğitimi gören medreseli gençlerimiz vakfımızı ziyaret ederek vakıf başkanımız Ömer Küçükağa ve başkan yardımcısı Kâzım Sağlam ile görüştü.

Hafızlık eğitiminde bu yılı başarılı bir şekilde tamamlayan 9 gencimiz ve 4 hocamız İstanbul'a 3 günlük gezi düzenledi.

ASİM OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

asim toplandi

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM)'in olağan kahvaltı programı ve istişare toplantısı 29 Eylül cumartesi günü Hanedan Sarayı toplantı salonunda yapıldı. ADYAR başkanı Mahmut Eraslan'ın açılış konuşması ile başlayan program Medeniyet Vakfı Adana Şubesi Başkan yardımcısı Serdar Gürbey tarafından Vakıf tanıtımı yapıldıktan sonra istişare toplantısı yapıldı.

ADANA ŞUBEMİZDE YAZ OKULU

medeniyet vakfi adana yazokulu

Medeniyet Vakfı Adana Şubesi Fevzipaşa Kültür Merkezi’nde yaz okulu tüm hızıyla devam ediyor. Genç neslimizi kötü alışkanlıkların ve ahlaksızlığın yayıldığı ortamlardan uzak tutarak, İslam’ın ahlak ve edebine uygun eğitilmelerine ve sosyalleşmelerine katkı sunmayı amaçlayan vakfımız

İDLİB SALDIRISI LANETLENDİ

adana idlib

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi üyeleri olan Medeniyet Vakfı, Rahmet Derneği, Özgür Der, Fukara-Der, İnsan ve Medeniyet Hereketi ve yurt geneli STK'lar tarafından 8 ilde organize edilen İdlib Cuması’nın Adana ayağı Kemeraltı Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası 5 Ocak meydanında yapılan dua ile gerçekleşti.

HAFIZLIK KURSU YILSONU GÖSTERİMİ

hafizlik sene sonu 1

Medeniyet Vakfı Adana Şubesinin eğitim faaliyeti olarak devam eden Hafızlık Kursu'muzda dönem sonuna gelindi. Yoğun bir çaba ve gayret ile Kur'an eğitimine devam eden yaklaşık yirmi hafız adayı gencimiz, yıl sonu etkinliği ile kursa kısa bir yaz arası verdi.

TAKIMLAR DEĞİL KARDEŞLİK KAZANDI

takimlar degil kardeslik

Medeniyet Vakfı Adana Şubesi Meydan Kültür Merkezinin gençler arasında kaynaşmayı ve birlikteliği arttırmak amacıyla düzenlediği Kardeşlik Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Fetih Gücü takımı oldu. Final maçı sonrası şampiyon takıma şampiyonluk kupası ve plaketler verilirken

HAFIZLIK KURSU YILSONU GÖSTERİMİ

hafiz yil sonu

Çocuğa yapılan emek geleceğe yapılan yatırımdır, bugün çocuk yarın gerçek, İslam bu nesille yükselecek.

Hafız adayı çocuklarımızın emeklerini sergileyecekleri yılsonu gösterisi ve karne törenine sizleri ve tüm sevdiklerinizi bekliyoruz.

ADANA ŞUBEMİZDEN KURBAN ORGANİZASYONU

adana sube kurban

Medeniyet Vakfı Adana Şubesi 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü şube merkezinde "Kurban Bayramına Hazırlık" toplantısı gerçekleşti. Talha M. AY'ın mukaddimesinin ardından Gökhan AYYILDIZ Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu.

ADANA ŞUBEMİZDEN RAMAZAN İFTARI

adana iftar 2018

Medeniyet Vakfı Adana Şubesi 26 Mayıs Cumartesi günü Hanedan Sarayında Ramazan iftarı verdi. Çok sayıda vakıf gönüllüsü ve semt sakininin katıldığı iftarın ardından Kuranı-kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.