• ATALETİMİZİN SEBEPLERİ

Atalet ile âtıl olmak kelimesi aynı kökten gelmekte ve kısaca çalışmamak, hiçbir şey yapmamak, tatil yapmak anlamını taşımaktadır.Atalet bir manada doğru ve sağlıklı bir dinamizmin zıddıdır. Atalet,kişinin yapması gereken bir işi yapma imkânı...

SULTANGAZİ KÜLTÜR MERKEZİNDE YAZ OKULU

medeniyet vakfi sultangazi yazokulu

Vakfımız, yaz tatilinin gelmesi ile birlikte yarınlarımızın umudu çocuklarımıza yönelik İstanbul başta olmak üzere birçok ilde Yaz Okulu Programlarını başlatmış bulunuyor. Yaz okulu programlarından gayemiz, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalmasını sağlamak,

iyi bir Müslüman olarak yetişmelerine katkı sağlayacak eğitimlerle yaz tatilini daha verimli geçirmelerini temin etmektir. Bu gayeye uygun olarak yaz okulu programlarımızda çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere Hz. Peygamber’in Hayatı, İlmihal ve Ahlak dersleri verilmekte, sosyal etkinlikler ve yarışmalarla çocuklarımızın sosyalleşmeleri ve kaynaşmaları hedeflenmektedir.

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesine bağlı olarak faaliyet gösteren Sultangazi Kültür Merkezi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda yaz okulu faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Program kapsamında ilk ve orta öğretim öğrencileri haftanın beş günü Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim, Siyer, Esmaül Hüsna ve Ahlak dersleri eğitimi alıyor. Haftanın bir günü ise sosyal etkinliklere ve kültürel gezilere ayrılmış durumda.

Sultangazi Kültür Merkezi’nin bu yılki kültür gezisinin ilk durağı tarihi mirasıyla ilgi çeken, fethin gerçekleştiği topraklar olarak bilinen Fatih semti idi. Gezi kapsamında başta Fatih ve Süleymaniye camileri olmak üzere birçok tarihi öneme sahip yer ziyaret edildi ve ziyaret edilen yerlerle ilgili bilgiler alındı, fotoğraflar çekildi.

Gençlerimizin eğitimine katkı sunan değerli hocalarımız başta olmak üzere maddi-manevi hiçbir desteği esirgemeyen gönüllülerimize, velilerimize teşekkür ediyor, Rabbimizden neslimizin ahlaklı, eğitimli, donanımlı, ülkesine ve İslam ümmetine faydalı birer Müslüman fert olarak yetişmesii için niyazda bulunuyoruz.

sultangazi yaz okulu 2018 7

sultangazi yaz okulu 2018 10