• HANİ KAMPLAŞMA OLMAYACAKTI!

Bilim-din ilişkisi her zaman farklı yorumlanmıştır. Bilimin alanı ile dinin alanı nerede başlar nerede biter veya din ile bilim yekdiğerine zıt mıdır? Deneysel ve teknik bilimlerde, ölçülemeyen şeylere çok itibar edilmez. Doğa bilimciler,...

SABRİ ORMAN HOCA VEFAT ETTİ

sabri orman vefat

İslam İktisadı alanında yapmış olduğu çalışmalarla tanıdığımız, değerli ilim adamı Prof. Dr. SABRİ ORMAN Hoca’nın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet; başta ailesi olmak üzere, yakınlarına, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Kabri nûr; makamı cennet olsun.

Medeniyet Vakfı

Vakfımızın hocalarından M. Beşir Eryarsoy Hoca da sosyal medya hesabından Sabri Orman Hoca'nın vefatı dolayısıyla ayrıca bir taziye mesajı yayınlarak şunları söyledi:

"Değerli ve kadîm dost, vakur, üstün bir ahlâk sahibi pek kıymetli Prof. Dr. Sabri Orman hocanın vefat haberini büyük bir teessürle öğrendim.

Yüksek İslâm Enstitüsünde iken aynı zamanda İ. Ü. İktisat Fakültesinde okuyordu. Mezuniyetinden sonra aynı fakültede doktorasını yaptı. Doçent ve profesör oldu. Merkez bankasındaki görevinden sonra son olarak Sabahattin Zaim Üniversitesinde görev yaptı.

Arapça, ile birlikte Farsça ve İngilizce dillerini de iyi bilirdi.

Gazzalî'de İktisat Düşüncesi başta olmak üzere bir çok kıymetli eserin sahibi idi.

Nikâhını kıymak da bana nasip olmuştu.

Akıl ve hikmetle olaylara bakardı. Tasarruf ve yaklaşımları da böyle idi. İnsanî ilişkilerinde edep, ahlâk ve incelik çok barizdi.

Görünürlerde olmak tabiatına pek uygun olmadığından, medyatik olmayanları tanıyamayanlar onu bir an önce tanısalar ya da imkânları olursa eserlerini okusalar iyi olur.

Rahmet-i Rahman'a gark olasın pek değerli hocamız; başta aile efradına olmak üzere bütün yakınlarına ve sevenlerine sabr-i cemil ve metanet niyaz ederim."

ilka kiz akademisi