• TEFRİKAYA SEBEP OLMAK DÜŞMANA DESTEK OLMAKTIR

Aramızdaki her ayrılık, her bölünme, gücümüzü zayıflatan her çekişme, düşmana verilen üstü örtülü bir destektir. Başta toplulukları peşinden sürükleyen veya sözü dinlenenler -parti, cemaat, tarikat ve kanaat önderleri- olmak üzere bilerek veya...

GÜNEŞLİ KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR GEZİLERİ

medeniyet vakfi gunesli yazokulu

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi’nin çeşitli kültür merkezlerinde ilk ve orta öğretim öğrencileri için düzenlediği yaz okulu devam ediyor. Yaz okulunda öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere Hz. Peygamber’in Hayatı, İlmihal ve Ahlak dersleri verilmekte,

haftanın bir günü ise sosyal etkinliklere ve kültürel gezilere ayrılmaktadır.

Bu kültür merkezlerinden birisi de geçen yıl kurulan ve bu dönem ilk defa bölgesinde yaz okulu etkinliği düzenleyen Güneşli Kültür Merkezi oldu. Şimdiden başarılı bir çalışma sergileyen ve bölge sakinlerinin teveccühünü kazanan Güneşli Kültür Merkezi yaz okulu kapsamında gerçekleştirdiği dini eğitimler ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın İslam ahlakı üzerine yetiştirilmelerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Güneşli Kültür Merkezi’nde dini ve ahlaki eğitimlerin yanı sıra sosyal etkinlikler ve kültürel geziler yoluyla genç kardeşlerimiz arasındaki kaynaşmanın ve sosyalleşmenin sağlanması hedefleniyor. Bu amaçla Güneşli Kültür Merkezi’ndeki yaz okulu öğrencileri ile Topkapı 1453 Panoroma Müzesi, Türk Dünyası Müzesi ve İstanbul Çocuk Trafik Eğitim Parkı'na gezi düzenledi. Gezi ile birlikte öğrencilerimiz hem tarihi hem kültürel mirasımız ile alakalı bilgilendirilirken, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda kendilerine verilen kısa eğitimle trafik konusunda bilinçlenmeleri sağlandı. Eğlence anların yaşandığı etkinlikte öğrencilerimiz bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Gençlerimizin eğitimine katkı sunan değerli hocalarımız başta olmak üzere maddi-manevi hiçbir desteği esirgemeyen gönüllülerimize, velilerimize teşekkür ediyor, Rabbimizden neslimizin ahlaklı, eğitimli, donanımlı, ülkesine ve İslam ümmetine faydalı birer Müslüman fert olarak yetişmesii için niyazda bulunuyoruz.

gunesli yazokulu 2018 1

gunesli yazokulu 2018 2